Kamioni

Volvo FH na gas

Volvo FH na gas je moćan kamion za dugolinijski transport koji može značajno da smanji vaš CO2 otisak. Sa pogonom na biološki tečni prirodni gas i HVO, može da pređe velike udaljenosti uz veliki teret, potpuno bez emisije ugljen-dioksida izračunato od rezervoara do točka.

Visoke performanse sa manje CO2

Motori modela Volvo FH na gas nude iste nivoe snage i obrtnog momenta kao naši dizel-motori. I čine to sa nižim emisijama i potencijalom da ne emituju ugljen-dioksida kada koriste obnovljivi biološki tečni prirodni gas i HVO. Odaberite verziju sa snagom motora od 420 KS, 460 KS ili 500 KS sa najviše 2500 Nm obrtnog momenta.

Više snage i obrtnog momenta

Motor modela Volvo FH na gas zasniva se na tehnologiji dizel-motora i nudi znatno veću efikasnost, snagu i obrtni moment od drugih motora na gas. Savršeno se uklapa u dugolinijske transportne zadatke sa kombinovanom težinom do 60 tona.

Smanjen CO2 otisak

Motor koristi biološki tečni prirodni gas (biogas) ili tečni prirodni gas (prirodni gas), ali i malu količinu obnovljivog HVO ili dizel-goriva. Takođe koristi AdBlue radi naknadne obrade izduvnih gasova. Ova pogonska grupa nudi potencijal za smanjenje CO2 otiska do 100%, izračunato od rezervoara do točka, kada se koriste biološki tečni prirodni gas i HVO.

Kapacitet tečnog prirodnog gasa za vaš domet

Volvo FH na gas je dostupan sa tri različite veličine rezervoara koje odgovaraju vašoj primeni. Moguć je radni domet do 1000 km, što kamion čini odličnim za dugolinijski transport u okviru sve šire mreže stanica za punjenje gasom.

Prilagodite svoj Volvo FH na gas

Koliko vam je snage potrebno? Koliko ćete voziti između stanica za punjenje? I koji nivo udobnosti vam je potreban u kabini? Napravite svoj vrhunski Volvo FH na gas u usluzi Truck Builder.

Snaga sa manje emisija izduvnih gasova

Volvo FH na gas nudi performanse kamiona sa dizel-motorom, ali vam može omogućiti da smanjite emisiju CO2 do 100%. To se izračunava od rezervoara do točka kada se koriste biološki tečni prirodni gas i HVO, u poređenju sa kamionom koji koristi evropski standardni dizel.

Do 60 tona

Domet do 1000 km

Do 500 KS

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonske grupe.

Imate li pitanja?

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks ima odgovor na vaše pitanje. Svratite do njega, pozovite ga ili ga zamolite da dođe do vas.