Kamioni

Sistem kamera za nadzor

Sistem kamera za nadzor poboljšava aerodinamiku kamiona i smanjuje potrošnju energije. Nudi poboljšan direktan vid, unapređenu noćnu vidljivost i manju površinu u mrtvim uglovima blizu kamiona.

Pojednostavljeno radi efikasnosti

Retrovizori utiču na aerodinamiku, bez obzira na to koliko su jednostavni. Uz kamere, oblik kamiona je jednostavniji kako bi se smanjila potrošnja energije.

Bolji pogled

Poboljšana vidljivost

Uklanjanje retrovizora dovodi do poboljšanog direktnog vida jer nema kutija za retrovizore koje blokiraju bilo koji deo pogleda. Sistem kamera za nadzor takođe znači bolju vidljivost prilikom hoda unazad tokom kiše, kao i smanjenje smetnji od direktne sunčeve svetlosti. Sve doprinosi boljem iskustvu vozača.

Umanjivanje

Kada su potrebni precizni manevri, sistem kamera za nadzor vam pomaže tako što vam omogućava da uvećate sliku kako biste dobili fokusiraniji prikaz ili da je umanjite kako biste dobili širi ugao. Pametan preklopnik vam omogućava da se prebacujete između različitih vidnih polja, kao i uskog ili širokog ugla.

Unapređena noćna vidljivost

Noću ili u mračnim uslovima moguće je aktivirati podršku za infracrveno svetlo. U mračnim uslovima nudi unapređenu noćnu vidljivost sa boljim pregledom u odnosu na standardne retrovizore.

Kamere i ekrani

Kamere koje možete da koristite

Sistem kamera za nadzor ima do tri kamere. Jedna je sa strane vozača, jedna sa strane suvozača, dok se opciona kamera u prednjem uglu nalazi sa strane suvozača. Kamere pružaju glavni zadnji prikaz i širokougaoni zadnji prikaz. Objektivi kamera se automatski zagrevaju u hladnim uslovima kako bi otopili led ili sneg i uklonili maglu i vlagu.

Više ekrana

Sistem nudi više prikaza na različitim ekranima. Glavni zadnji prikaz i širokougaoni zadnji prikaz prikazuju se na monitorima. Prednji retrovizor za krupan plan tačno je tamo gde očekujete da bude i pruža savršen pogled na oblast u blizini kamiona ispred kabine.

Bezbednosni režim

Kada je vozilo parkirano, sistem kamera za nadzor može da se aktivira u bezbednosnom režimu kako bi vozač lakše mogao da vidi šta se dešava oko kamiona.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonske grupe.

Imate li pitanja?

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks ima odgovor na vaše pitanje. Svratite do njega, pozovite ga ili ga zamolite da dođe do vas.