Kamioni

Volvo FH. Originalna ikona dugolinijskog transporta.

Volvo FH je legendarni kamion za dugolinijski transport koji je projektovan da vam pruža udobnost i bezbednost tokom najdužih deonica. Prepun je tehnologije koja povećava efikasnost. Na raspolaganju vam je širok spektar električnih pogonskih grupa, kao i onih na gas i dizel, koje će vožnju pretvoriti u kvalitetno vreme od prvog dana.

  Volvo FH

  Primene: Dugolinijski i regionalni transportni zadaci, građevinski transport, transport u delatnosti šumarstva i drvne građe, transport rude i kamena
  Snaga: 420–540 KS

  Pročitajte kompletne specifikacije

  Volvo FH Electric

  Primene: Regionalni transport i prevoz kontejnera, građevinski transport
  Kombinovana težina: 44 tone
  Snaga: do 490 kW
  Domet: do 300 km

  Pročitajte više o modelu Volvo FH Electric

  Volvo FH na gas

  Primene: Dugolinijski i regionalni transport, prevoz kontejnera
  Snaga: 420–500 KS
  Domet: do 1000 km

  Pročitajte više o modelu Volvo FH na gas

Istražite karakteristike udobnosti i bezbednosti modela Volvo FH

Karakterističan oblik gornje lampe i uspravan profil kabine lako se prepoznaju iz daljine. Asortiman udobnih kabina prepun rešenja koja mogu učiniti vaš život na putu još boljim. Pregledajte galeriju u nastavku da biste saznali više o tome šta ovaj kamion čini efikasnim i udobnim radnim mestom.

Oblikovan za efikasnost

LED gornje lampe, manji zazori i sistem za praćenje na bazi kamera primeri su efikasnih Volvo FH funkcija dizajna koje smanjuju otpor i štede energiju. Povrh toga, prilagodljiva duga svetla optimizuju vaš vid bez ometanja drugih kako bi se poboljšala bezbednost na putu.

Savršena klima u kabini

Dobro kalibrisan klimatski sistem distribuira i cirkuliše vazduh u kabini modela Volvo FH kada ste u pokretu. Kada isključite motor da biste se odmorili, jednostavno aktivirajte I-Park Cool da biste održali udobnu klimu u kabini sve do dobrog noćnog sna, koristeći samo snagu akumulatora.

Svakodnevna udobnost

Volvo FH kabine su napravljene tako da vam dani na putu prođu brzo i lako. Postoji dosta prostora za odlaganje, a tu su i dva frižidera za održavanje svežine hrane i pića, kao i mikrotalasna pećnica za zagrevanje omiljenih grickalica. I, naravno, veoma udoban ležaj.

Prilagodite Volvo FH

Električni, dizel ili pogon na gas. Pet veličina kabina. Niz nivoa spoljašnje i unutrašnje opreme. Tu je i širok izbor opcija kao što su disk kočnice bez otpora trenja i I-Save, kako bi vožnja bila još efikasnija, bezbednija i produktivnija.

I-Save je efikasan i jednostavan

Još jednostavnija, tiša vožnja i manja potrošnja goriva. I-Save koristi motor D13 sa Turbo Compound tehnologijom i ima veći obrtni moment pri malom broju obrtaja motora, kao i efikasne zadnje osovine i optimizovana softverska rešenjima radi uštede goriva i povećanje vaše profitne stope.

Otkrijte Volvo FH sa funkcijom I-Save

Planirajte unapred da biste uštedeli energiju uz I-See

Uz I-See, kamion optimizuje brzinu, promene stepena prenosa, kosting i zaustavljanje motora u skladu sa predstojećom topografijom, krivinama i informacijama o saobraćaju u realnom vremenu. Planirajte unapred i štedite energiju. I-See možete da koristite čim izađete na put.

Pročitajte više o funkciji I-See

Prilagođena vožnja konstantnom brzinom

Održavanje ravnomerne brzine štedi energiju. Prilagođena vožnja konstantnom brzinom vam pomaže da to uradite na bezbedan i udoban način. Radi pri svim brzinama do mirovanja i automatski se ponovo pokreće tako da je možete koristiti mnogo više nego na auto-putevima.

Više o sistemima podrške vozaču

Neka Volvo FH postane savršen za vožnju

Bilo da li koristite Volvo FH za dugolinijski transport ili građevinske zadatke, promene stepena prenosa će biti savršene, a manevri će biti oštri i kontrolisani pomoću funkcije I-Shift i Volvo dinamičkog upravljanja. Pogledajte galeriju u nastavku da biste pronašli više detalja o funkciji I-Shift, Volvo dinamičkom upravljanju i drugim opcijama za kamion.

Ispravan stepen prenosa uz I-Shift

I-Shift nudi niz prenosa koji se mogu prilagoditi za sve od dugolinijskog transporta do građevinskih i teških zadataka. I-Shift Dual Clutch menja stepene prenosa bez prekida isporuke snage. Budući da je opremljen niskim stepenima prenosa, I-Shift vam omogućava da upravljate ekstremnim opterećenjima iz mirovanja bez ugrožavanja ekonomičnosti potrošnje goriva pri velikim brzinama.

Više detalja o funkciji I-Shift

Preciznost Volvo dinamičkog upravljanja

Volvo dinamičko upravljanje pomaže upravljanju kao mirna ruka, kako biste lakše vozili i ublažili opterećenje. Pored toga, zahvaljujući aktivnom upravljanju u različitim situacijama, povećava funkcionalnost vaših sistema podrške vozaču. Pored toga, postoji opcija upravljanja kamionom pomoću daljinskog upravljača.

Pročitajte više o Volvo dinamičkom upravljanju

Uređaj za podizanje dvostruke osovine

Manje potrebne energije, bolja vuča i manji poluprečnik zaokretanja. Uređaj za podizanje dvostruke osovine omogućava isključivanje i podizanje jedne pogonske osovine. Vuča i nosivost dvostrukog pogona, uz vozne karakteristike i efikasnost jednostrukog pogona.

Istražite naše opcije za šasiju

Infotainment iskustvo

Pretvorite svoje vreme u kabini u uživanje. Infotainment sistem vam omogućava da integrišete pametni telefon. Izaberite između dva različita nivoa audio sistema sa dodatnim sabvuferom ispod sedišta kako biste slušali omiljenu muziku i podkaste.

Sigurnost svuda oko kamiona

Opcije kabine

Prilagodite svoj Volvo FH odgovarajućim modelom kabine za svoje potrebe. Možete da birate između sistema za praćenje na bazi kamera koji štedi energiju i bočnih retrovizora. Bolje pogledajte alternative u nastavku.

  Kabina Globetrotter XXL

  Volvo FH sa kabinom Globetrotter XXL nudi odličnu kombinaciju udobnosti tokom vožnje i odmora za najviše dve osobe. Duži i širi donji ležaj je dizajniran za vrhunsku udobnost tokom spavanja.

  Kabina Globetrotter XL

  Kabina Globetrotter XL za Volvo FH je originalna i predstavlja industrijski standard za dugolinijski transport i druge primene kod kojih postoji velika potreba za udobnošću. Udoban i prostran boravak za do dve osobe.

  Kabina Globetrotter

  Volvo FH sa kabinom Globetrotter kombinuje odličnu udobnost tokom vožnje i odmora za do dve osobe i mogućnost uspravnog stajanja u odeljku za motor.

  Kabina za spavanje

  Volvo FH sa kabinom za spavanje kombinuje odličnu udobnost tokom vožnje i udoban smeštaj za do dve osobe tokom noći u kombinaciji sa ograničenijom visinom stajanja.

  Niska kabina za spavanje

  Volvo FH sa niskom kabinom za spavanje nudi nižu spoljašnju visinu kabine u kombinaciji sa odličnom udobnošću tokom vožnje, udobnim smeštajem za jednu noć i ograničenom visinom stajanja.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonske grupe.

Imate li pitanja?

Lokalni Volvo Trucks prodavac ima odgovor na vaše pitanje. Svratite do njega, pozovite ga ili ga zamolite da dođe do vas.