Kamioni

Volvo FH16 Aero. Efikasan težak transport.

Volvo FH16 Aero je kamion za težak transport, čiji oblik i snaga pružaju povećanu produktivnost. Aerodinamički dizajn, u kombinaciji sa moćnim D17 motorom, omogućava vam da poboljšate performanse uz uštedu goriva. Odlično iskustvo vožnje je takođe deo paketa.

Volvo FH16 Aero

Primene: Teški transportni zadaci
Snaga: 600 KS, 700 KS ili 780 KS

Pročitajte kompletne specifikacije

Efikasnost i udobnost za vaše potrebe

Pogledajte izbliza aerodinamičan dizajn kamiona sa sistemom za praćenje na bazi kamera: smanjenje otpora radi uštede goriva uz istovremeno poboljšanje direktnog vida. Doživite udobnost kabine Globetrotter XXL. Istražite galeriju ispod da biste zaista upoznali Volvo FH16 Aero.

Sistem za praćenje na bazi kamera

Sistem za praćenje na bazi kamera poboljšava aerodinamiku radi uštede goriva. Takođe otvara vaše vidno polje u dobrim i izazovnim uslovima. Noćna vidljivost osvetljava mrak, a režim nadzora vam omogućava da vidite šta se dešava oko kamiona kada je parkiran.

Istražite naš sistem za praćenje na bazi kamera

Infotainment i zvuk

Pregledan interfejs za vozača, infotainment sistem i audio sistem dostupan u dva nivoa čine Volvo FH16 Aero udobnim vozilom, bilo da vozite ili se odmarate.

Udobnost kabine Globetrotter XXL

Volvo FH16 Aero je napravljen da vam maksimalno poveća kvalitet života dok ste na putu. Idite do kraja sa kabinom Globetrotter XXL. Još više prostora, više udobnosti, veći ležaj i više domaće udobnosti. Dobijate sve ovo, a nosivost ostaje nepromenjena.

Saznajte više o životu u kabini

Napravite svoj Volvo FH16 Aero

Snažan karakter sa aerodinamičnim dizajnom i disk kočnicama bez otpora trenja kako biste smanjili ugljenični otisak i troškove goriva. Prilagodite svoj Volvo FH16 Aero za teške transportne zadatke.

Povećajte produktivnost pomoću prilagođene vožnje konstantnom brzinom

Održavajte ravnomernu brzinu da biste uštedeli gorivo. Održavanje velike prosečne brzine će takođe povećati produktivnost. Prilagođena vožnja konstantnom brzinom prilagođava brzinu na osnovu vozila ispred i radi sve od vožnje punom brzinom do potpunog zaustavljanja – i ponovo do brzine vožnje. To znači da ga možete koristiti još više.

Naši sistemi podrške vozaču

Predvidite trase i uštedite gorivo uz I-See

I-See poznaje vaše trase i optimizuje brzinu, promene stepena prenosa, kosting i zaustavljanje motora kako bi odgovorio na njih. Uzima u obzir predstojeću topografiju, krivine, kružne tokove i informacije o saobraćaju u realnom vremenu kako biste uštedeli gorivo.

Pročitajte više o funkciji I-See

Snaga za performanse i efikasnost

D17 je najmoćniji motor ikada stavljen u Volvo kamion. Ali, efikasnost potrošnje goriva i veliki obrtni moment čine Volvo FH16 Aero savršenim za zahtevne teške transporte sa velikom prosečnom brzinom.

Do 780 KS

D17 je 17-litarski redni šestocilindarski motor, male težine i visoke efikasnosti. Na raspolaganju su vam verzije od 600 KS, 700 KS i 780 KS. Da biste smanjili CO2 otisak, sve verzije rade na dizel ili HVO.

Istražite kompletne specifikacije modela Volvo FH16 Aero

Veća efikasnost i obrtni moment

Svi Volvo FH16 Aero motori pružaju više snage, do 3800 Nm obrtnog momenta i veću snagu kočenja motora pri malim brzinama motora. To znači da možete prilagoditi odličnu, moćnu i efikasnu pogonsku grupu i potencijalno smanjiti troškove goriva.

Pročitajte više o Volvo motorima

Više snage za ekonomičniju potrošnju goriva

Snažna pogonska grupa motora D17 napravljena je tako da vam uštedi gorivo kada vozite teške terete. Kako? Ogromna snaga i obrtni moment omogućavaju motoru da radi uz manje naprezanja pri manjem broju obrtaja, što dovodi do uštede goriva.

Potpuna kontrola nad snagom i manevrima

Efikasno koristite snagu. I-Shift vam daje potpunu kontrolu nad snagom motora D17. Pored toga, uz Volvo dinamičko upravljanje, vaš sledeći potez je lak i precizan. Idite u galeriju slika u nastavku da biste saznali više o ovim funkcijama.

Savršene promene stepena prenosa uz I-Shift

Uz I-Shift, svaka promena stepena prenosa je glatka i tempirana u milisekundu. To čini vožnju udobnom i efikasnom. Asortiman softverskih paketa vam omogućava da prilagodite I-Shift potrebama vezanim za transport teškog tereta.

Saznajte više o funkciji I-Shift

Volvo dinamičko upravljanje: mirna ruka

Manevrisanje teškim teretima pri maloj brzini, precizno i kontrolisano? Poput mirne ruke, Volvo dinamičko upravljanje je tu da vam olakša vožnju. Takođe nudi interakciju sa sistemima podrške vozaču.

O Volvo dinamičkom upravljanju

Opcije kabine

U ponudi imamo Volvo FH16 Aero sa nizom kabina koje odgovaraju vašim potrebama. Pogledajte detaljnije opcije u nastavku.

  Kabina Globetrotter XXL

  Volvo FH16 Aero sa kabinom Globetrotter XXL predstavlja odličnu kombinaciju udobnosti tokom vožnje i odmora za dve osobe. Vrhunska udobnost za spavanje u produženom i širem donjem ležaju.

  Kabina Globetrotter XL

  Volvo FH16 Aero sa kabinom Globetrotter XL kombinuje odličnu udobnost tokom vožnje i odmora za dve osobe sa puno prostora za odlaganje stvari.

  Kabina Globetrotter

  Volvo FH16 Aero sa kabinom Globetrotter kombinuje odličnu udobnost tokom vožnje i odmora za do dve osobe i mogućnost uspravnog stajanja u odeljku za motor.

  Kabina za spavanje

  Volvo FH16 Aero sa kabinom za spavanje nudi odličnu udobnost tokom vožnje i udoban smeštaj za do dve osobe tokom noći u kombinaciji sa ograničenom visinom stajanja.

  Niska kabina za spavanje

  Volvo FH16 Aero sa niskom kabinom za spavanje nudi nižu spoljašnju visinu kabine u kombinaciji sa odličnom udobnošću tokom vožnje, udobnim smeštajem za jednu noć i ograničenom visinom stajanja.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonske grupe.

Imate li pitanja?

Lokalni Volvo Trucks prodavac ima odgovor na vaše pitanje. Svratite do njega, pozovite ga ili ga zamolite da dođe do vas.