Kamioni

Volvo FH Aero. Aerodinamika za dugolinijski transport.

Volvo FH Aero je idealan kamion za dugolinijski transport. Njegova aerodinamična silueta kabine je dizajnirana tako da štedi energiju i smanji ugljenični otisak. Birajte između električnog, na gas i dizela. Ovaj kamion je modernizovan tako da vas svaki dan vozi dalje.

  Volvo FH Aero

  Primene: Efikasan dugolinijski transport
  Snaga: 420–540 KS

  Pročitajte kompletne specifikacije

  Volvo FH Aero Electric

  Primene: Dugolinijski i međuregionalni transportni zadaci
  Kombinovana težina: 44 tone
  Snaga: do 490 kW
  Domet: do 300 km

  Pročitajte više o modelu Volvo FH Aero Electric

  Volvo FH Aero sa pogonom na gas

  Primene: Dugolinijski i međuregionalni transportni zadaci
  Snaga: 420–500 KS
  Domet: do 1000 km

  Pročitajte više o modelu Volvo FH Aero na gas

Upoznajte Volvo FH Aero

Aerodinamički dizajn za vožnju bez napora velikom brzinom i jasan pogled za vozača. Udobne kabine sa integrisanim infotainment i audio iskustvom. I dodatni prostor kabine Globetrotter XXL. Istražite galeriju u nastavku i otkrijte šta Volvo FH Aero može da ponudi.

Sistem za praćenje na bazi kamera

Sistem za praćenje na bazi kamera poboljšava aerodinamiku kamiona radi uštede energije. Povrh toga, otvara vaše vidno polje u dobrim i izazovnim uslovima. Noćna vidljivost pomaže vozaču u mračnim uslovima, a režim nadzora omogućava vozaču da vidi izvan kamiona čak i kada su zavese navučene.

Istražite naš sistem za praćenje na bazi kamera

Infotainment i zvuk

Intuitivni interfejs za vozača, infotainment sistem i dva različita nivoa audio sistema nude integrisano iskustvo bilo da vozite ili se odmarate. Zvučnici i pojačivač snage dizajnirani su za audio iskustvo na novom nivou.

Unutar kabine Globetrotter XXL

Budući da u kabini provodite dosta vremena, zaslužujete najbolje. Kabina Globetrotter XXL je napravljena da vam poboljša kvalitet života na putu. Nudi više prostora i više udobnosti. A kod modela Volvo FH Aero, to čini sa očuvanim teretnim prostorom zbog posebnih zakonskih propisa za kamione sa poboljšanom energetskom efikasnošću.

Pročitajte više o životu u kabini

Prilagodite svoj kamion za dugolinijski transport

Karakterističan profil sa aerodinamičnim dizajnom koji smanjuje vaš ugljenični otisak i troškove energije. Na raspolaganju su vam električne pogonske grupe, kao i one na gas i dizel. Dostupan je širok spektar izbora i opcija za tegljače i krute kamionske šasije kako biste mogli da prilagodite Volvo FH Aero svojim potrebama.

Ekonomična potrošnja goriva uz I-Save

Volvo FH Aero sa funkcijom I-Save je idealno rešenje za smanjenje potrošnje goriva tokom dugolinijskog prevoza. Srž funkcije I-Save-a je D13 motor sa Turbo Compound tehnologijom, koji nudi više obrtnog momenta pri malom broju obrtaja motora. Zahvaljujući tome, vožnja je lakša i tiša, a potrošnja goriva je značajno smanjena.

Saznajte više o funkciji I-Save

Optimizovano za vaše trase uz I-See

I-See optimizuje brzinu, promene stepena prenosa, kosting i zaustavljanje motora za stvarnu trasu kada vozite sa aktiviranim regulatorom brzine. Uzima u obzir predstojeću topografiju, krivine, kružne tokove i informacije o saobraćaju u realnom vremenu. To znači da možete da koristite I-See da uštedite gorivo čim krenete na put.

Istražite I-See

Dizajniran za uštedu energije

Bilo da izaberete električnu, varijantu sa pogonom na gas ili sa dizel-motorom, Volvo FH Aero je u potpunosti dizajniran za uštedu energije. Aerodinamičan oblik, modernizovani sistem za praćenje na bazi kamera i disk kočnice bez otpora trenja tu su da smanje troškove i ugljenični otisak.

Tehnologija koja dopunjuje vašu vožnju

Volvo FH Aero je napravljen tako da maksimalno koristi vaše vozačke veštine. Ugradili smo tehnologiju koja ima za cilj da svaku promenu stepena prenosa i manevar učini savršenim. Detaljnije pogledajte neke od karakteristika u galeriji slika.

Korišćenje snage motora uz I-Shift

I-Shift čini vožnju glatkom, udobnom i efikasnom. Možete da se usredsredite na put dok I-Shift koristi snagu motora na optimalan način. Ako vozite brdovitim trasama, detaljnije pogledajte funkciju I-Shift Dual Clutch, koja služi za promene stepena prenosa bez ikakvih prekida u isporuci snage.

Pročitajte više o funkciji I-Shift

Lagano i dinamično upravljanje

Bočni vetrovi, kolotrazi ili rupe na putu? Bez brige. Volvo dinamičko upravljanje ih sve filtrira i kompenzuje kako bi vašu vožnju učinilo lakšom i još stabilnijom, pri tome eliminišući opterećenje sa vaših ramena. Sistem takođe omogućava neke od naprednih sistema podrške vozaču koji doprinose poboljšanju bezbednosti.

O Volvo dinamičkom upravljanju

Opcije kabine

Volvo FH Aero se dobija sa nizom modela kabina koji odgovaraju vašim potrebama. Bolje pogledajte opcije u nastavku.

  Kabina Globetrotter XXL

  Volvo FH Aero sa kabinom Globetrotter XXL nudi odličnu kombinaciju udobnosti tokom vožnje i odmora za najviše dve osobe. Duži i širi donji ležaj je dizajniran za vrhunsku udobnost tokom spavanja.

  Kabina Globetrotter XL

  Volvo FH Aero sa veličinom kabine Globetrotter XL predstavlja industrijski standard za dugolinijski transport. Nudi udoban i prostran boravak za do dve osobe.

  Kabina Globetrotter

  Volvo FH Aero sa kabinom Globetrotter kombinuje odličnu udobnost tokom vožnje i odmora za do dve osobe i mogućnost uspravnog stajanja u odeljku za motor.

  Kabina za spavanje

  Volvo FH Aero sa kabinom za spavanje kombinuje odličnu udobnost tokom vožnje i udoban smeštaj za do dve osobe tokom noći u kombinaciji sa ograničenijom visinom stajanja.

  Niska kabina za spavanje

  Volvo FH sa niskom kabinom za spavanje nudi nižu spoljašnju visinu kabine u kombinaciji sa odličnom udobnošću tokom vožnje, udobnim smeštajem za jednu noć i ograničenom visinom stajanja.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonske grupe.

Imate li pitanja?

Lokalni Volvo Trucks prodavac ima odgovor na vaše pitanje. Svratite do njega, pozovite ga ili ga zamolite da dođe do vas.