Kamioni

Volvo FMX. Naš najizdržljiviji građevinski kamion.

Volvo FMX je izdržljiv građevinski kamion, prepun tehnologije koja olakšava i najzahtevnije zadatke. Električne ili dizel pogonske grupe, prednja pogonska osovina, veliki razmak od podloge i osovine za nošenje teških tereta. Ovaj kamion je napravljen da vas odveze tamo gde drugi ne mogu, bilo da postoji put ili ne.

  Volvo FMX

  Primene: građevinski transport, transport rude i kamena, javne usluge i komunalni prevoz
  Snaga: 330–540 KS

  Pročitajte kompletne specifikacije

  Volvo FMX Electric

  Primene: građevinski transport, javne usluge i komunalni prevoz
  Kombinovana težina: do 44 tone
  Snaga: 490 kW
  Domet: do 300 km


  Saznajte više se o kamionu Volvo FMX Electric 

Napravljen za prave građevinske radove

Prilagodite svoj Volvo FMX da biste sa lakoćom odgovarali na izazove. Kruta šasija kamiona dobija se sa funkcijama napravljenim da povećaju radnu efikasnost i produktivnost bez obzira na to da li vozite po putu ili van njega. Detaljnije pogledajte naše opcije šasije u galeriji slika u nastavku.

Prednja pogonska osovina

Nabavite Volvo FMX sa prednjom pogonskom osovinom za maksimalnu vuču. Automatska kontrola proklizavanja osigurava da se ova osovina aktivira samo kada vam je potrebna. I deaktivira kada vam ne treba.

Razmak od podloge od 300 mm

Zadnje vazdušno vešanje, namenski napravljeno za građevinske kamione, nudi nenadmašnu udobnost i vuču u kombinaciji sa razmakom od podloge od 300 mm.

Zakretna osovina od 38 tona

Povećajte produktivnost izdržljivim rešenjem. Naša zakretna osovina za teške radne uslove sa lakoćom podnosi tovar do 38 tona. Savršeno odgovara modelu Volvo FMX.

Prilagodite svoj građevinski kamion

Robusna spoljašnjost napravljena da izdrži zahtevnu upotrebu. Prepoznatljivi branik za teške uslove rada, napravljen od čelika visokog kvaliteta debljine 3 mm, tu je da zaštiti prednji deo od ulubljenja i slomljenih svetala na bilo kom terenu. Osovine koje nose teret i obezbeđuju vuču. Širok spektar električnih i dizel pogonskih grupa pomaže vam da prilagodite Volvo FMX svojim potrebama.

Kontrola snage uz I-Shift

I-Shift nudi niz automatskih menjača koji vam pomažu da izvučete najbolje iz pogonske grupe kako biste na najbolji način koristili energiju. Izaberite niske stepene prenosa i softver po meri da biste dobili izuzetnu startnost. Vožnja sa jednom papučicom je dostupna kada se krećete po teškom terenu i prelazite sa hoda unapred i unazad. I-Shift će vam olakšati svaki dan kada su uslovi teški.
 

Istražite I-Shift 

Mirna vožnja sa Volvo dinamičkim upravljanjem

Volvo dinamičko upravljanje vam pomaže da manevrišete stabilno i precizno uz manje napora. Filtrira neravnine, trzaje i okrete kako bi vam eliminisao opterećenje sa ramena. Ovaj sistem dodaje funkcije sistemima podrške vozaču kako bi poboljšao bezbednost i produktivnost. Povrh svega, Volvo dinamičko upravljanje omogućava eksterno upravljanje koje vam omogućava da vozite kamion pomoću daljinskog upravljača kako biste poboljšali produktivnost.

O Volvo dinamičkom upravljanju 

Spreman za naporan rad

Volvo FMX je efikasna alatka za profesionalce. Šasija se lako prilagođava vašim potrebama. Funkcije koje olakšavaju teške zadatke i omogućavaju vam da maksimalno iskoristite ono što ste uložili. Kliknite na galeriju slika da biste saznali više o radu sa modelom Volvo FMX.

Spreman za postavljanje nadgradnje

Volvo FMX šasija je spremna za željenu primenu. Raspon izbora i opcije specifikacije olakšavaju prilagođavanje kamiona vašim tačnim zahtevima.
 

Više o proizvodnji karoserije 

Work Remote

Zadržite kontrolu nad funkcijama karoserije, reflektorima, bravama na vratima i još mnogo toga dok radite oko kamiona. Work Remote proširuje vaš domet izvan kabine.
 

Istražite našu šasiju 

Indikator opterećenja za kontrolu

Iskoristite kamion i ostanite u granicama. Indikator opterećenja na ekranu vozača vam omogućava da pratite opterećenje na svakoj osovini u realnom vremenu.
 

Detaljno se upoznajte sa specifikacijama modela Volvo FMX 

Opcije kabine

Volvo FMX kabina je vaše sklonište u teškim okruženjima i dobija se sa nizom modela kabina koji odgovaraju vašim potrebama. Odaberite između sistema za praćenje na bazi kamera i bočnih retrovizora. Bolje pogledajte opcije u nastavku.

  Dnevna kabina

  Volvo FMX sa dnevnom kabinom nudi bezbedno, udobno i ergonomsko okruženje za vozača. Dužina kabine je optimizovana tako da maksimalno poveća dužinu teretnjaka.

  Niska dnevna kabina

  Volvo FMX sa niskom dnevnom kabinom nudi udobno i ergonomsko okruženje za vozača, uz visok stepen bezbednosti. Ovo je dobar izbor kada je za nadgradnju potreban prostor iznad kabine ili kada radno okruženje ograničava visinu vozila.

  Kabina za spavanje

  Volvo FMX sa kabinom za spavanje pruža odličnu kombinaciju udobnosti tokom vožnje, bezbednosti i udobnog smeštaja za jednu osobu tokom noći, kao i ograničenu visinu stajanja.

  Niska kabina za spavanje

  Volvo FMX sa kabinom za niskom spavanje pruža odličnu kombinaciju udobnosti tokom vožnje, bezbednosti i udobnog smeštaja za jednu osobu tokom noći, kao i ograničenu visinu stajanja. Savršeno je rešenje za situacije kada je za nadgradnju potreban prostor iznad kabine.

  Kabina Globetrotter

  Volvo FMX sa kabinom Globetrotter predstavlja kombinaciju bezbednosti i odlične udobnosti tokom vožnje i odmora za najviše dve osobe. Nudi dosta skladišnog prostora i omogućava uspravno stajanje na podu.

  Kabina za posadu

  U Volvo FMX sa kabinom za posadu može da se smesti ukupno do devet osoba. Projektovan je za siguran i brz ulazak i izlazak.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonske grupe.

Imate li pitanja?

Lokalni Volvo Trucks prodavac ima odgovor na vaše pitanje. Svratite do njega, pozovite ga ili ga zamolite da dođe do vas.