Veća produktivnost nakon obuke vozača

Kursevi za razvoj vozača firme Volvo Trucks predstavljaju kombinaciju stručnih znanja i praktičnih veština da bi se postigla maksimalna produktivnost vozila.
Ilustracije

U konkurentskoj transportnoj industriji, vešt vozač je vrlo bitan za produktivnost, potrošnju goriva i bezbednost.

Emanuele Piđa

„Da bi efikasno vozili kamion, vozači moraju dobro da razumeju vozilo i da maksimalno koriste njegove tehnološke mogućnosti“, kaže Emanuele Piđa, direktor odeljenja za razvoj vozača i usluge podrške u firmi Volvo Trucks.

U konkurentskoj transportnoj industriji, vešt vozač je vrlo bitan. Zato Volvo Trucks nudi niz kurseva za razvoj vozača.
Kurseve osmišljava tim za razvoj stručnosti firme Volvo Trucks, a drže priznati stručnjaci kako bi vozači maksimalno iskoristili potencijal vozila.

„Za vozače je kamion Volvo moćan alat. Da bi ga efikasno vozili, moraju dobro da razumeju vozilo i da maksimalno koriste njegove tehnološke mogućnosti“, kaže Emanuele Piđa, direktor odeljenja za razvoj vozača i usluge podrške u firmi Volvo Trucks.

Neke od prednosti obuke su veća rentabilnost usled veće produktivnosti, manja potrošnja goriva, bolje radno okruženje za vozače i manje standardno habanje vozila.

Mikel Berjeson

„Ova delatnost vapi za dobrim vozačima. Obučavanje vozača u cilju razvoja njihove konkurentnosti ključno je za zadržavanje vozača u ovoj delatnosti“, kaže Mikel Berjeson, menadžer odeljenja za potrošnju goriva u firmi Volvo Trucks.

Program za razvoj vozača takođe olakšava privlačenje i zadržavanje talentovanih vozača: „Ova delatnost vapi za dobrim vozačima. Obučavanje vozača u cilju razvoja njihove konkurentnosti ključno je za dobar imidž ove profesije i za zadržavanje vozača u ovoj delatnosti“, kaže Mikel Berjeson, menadžer odeljenja za potrošnju goriva u firmi Volvo Trucks.

Tokom 2018. godine, program kurseva firme Volvo Trucks dodatno će biti ažuriran da bi se zadovoljile pojedinačne potrebe firmi i vozača koji ih pohađaju. 

Transportno poslovanje i zakonodavstvo
Propisi koji regulišu vozačevo radno okruženje postaju sve složeniji. Cilj ove obuke je da objasni vozačevu ulogu i pravila u vezi sa vožnjom i trajanjem odmora. Učesnici treba da shvate pravila da bi bili maksimalno produktivni i da bi istovremeno smanjili opasnosti koje uzrokuju umor i premor.

Efikasna vožnja
Vozač je važan faktor za postizanje što ekonomičnije potrošnje goriva jer potrošnja goriva dva različita vozača može da se razlikuje do 30%. Na ovom kursu učesnici će naučiti kako da maksimalno koriste karakteristike za ekonomičnu potrošnju goriva u svom kamionu i kako da optimalno koriste kinetičku energiju vozila. Osim što efikasna vožnja smanjuje vaše ukupne troškove, ona direktno doprinosi životnoj sredini i smanjuje stres kod vozača.

Bezbedni transporti
Tereti različite mase i veličine moraju da se obezbede na različite načine. Bezbednost tereta je strogo regulisana da se roba ne bi oslobodila i da bi se smanjili bezbednosni rizici, udesi i oštećenja tereta i vozila. Ovaj kurs takođe pruža vozačima potrebna znanja u cilju smanjenja opasnosti od sve češćih slučajeva krađe tereta.

Zdravlje i prva pomoć
Ovaj kurs, koji predstavlja kombinaciju znanja i praktičnih vežbanja, omogućava vozačima da poboljšaju fizičku kondiciju, način odmaranja i način ishrane. Kurs nudi pregled ergonomskih principa, a učesnici savladavaju kondicione vežbe koje mogu da izvode za volanom da bi izbegli povrede na radu. Takođe, sadrži lekcije o potrebnim radnjama u slučaju nesreće, kao i obuku iz prve pomoći i kardiopulmonarne reanimacije.

Bezbedna vožnja
Bezbedna vožnja može da smanji opasnost od povreda i troškove, kao i da poveća radnu efikasnost. Takođe, može da bude odlučujuće pitanje za transportne firme. Na kraju krajeva, koja firma želi da fotografija jednog od njenih vozila nakon udesa bude senzacija u svim novinama? Po završetku ovog kursa vozači će lakše prelaziti svoje rute jer će bolje razumeti kakve opasnosti postoje i kako mogu da ih smanje. Osim toga, bolje će razumeti bezbednosne karakteristike kamiona.

Rad u građevinskom segmentu
Šta vozač građevinskog vozila može da uradi da se ne bi zaglavio u blatu? Ili da se ne bi prevrnuo na teškom terenu? Ovaj jedinstveni kurs obrađuje svakodnevne izazove pri vožnji po gradilištima na kojima je teren često neravan i opasan, kao i korišćenje karakteristika koje su specijalno razvijene za građevinske kamione. Konačno, ovaj kurs je vodič za bezbednu i efikasnu terensku vožnju kamiona Volvo.

Srodni sadržaj

Opstanak naše firme zavisi od male potrošnje goriva, kvalifikovanih vozača i kamiona vrhunskih performansi

Obuka vozača, specijalne stimulativne mere i ulaganje u najnovije kamione i tehnologiju pomogli su poljskoj transportnoj firmi Jastim da smanji potrošnju goriva na vrednost koja je ranije delovala kao nemoguć cilj....

Najbolje veštine

Vozači sa prvoklasnim veštinama su važan faktor. Švedskoj transportnoj firmi Jardlers Åkeri oni su najvažniji....

Neposredno rešavanje problema manjka vozača

Nedostatak vozača trenutno zabrinjava kamionsku industriju. U Australiji, gde je problem naročito izražen, Peter Vorhuve, predsednik i generalni direktor firme Volvo Group Australia, i njegove kolege odlučili su da se proaktivno uhvate u koštac sa ...

Filtrirajte članke

5 true 5