Kamioni

SRBIJA

×

25 mesta gde se Volvo FH oseća kao kod kuće

Od snežnih i ledenih puteva do vrućine i pustinja. Kroz planine i preko ravnica. Volvo FH je kamion koji uspešno obavlja zadatke bez obzira na izazove ili klimu. Od 1993. godine Volvo FH zadovoljava očekivanja kupaca. I 25 godina kasnije Volvo FH nastavlja da podstiče napredak – i nadmašuje očekivanja. Evo 25 različitih vremenskih izazova koje Volvo FH može da savlada. Da li vam je neki od njih omiljen za vožnju?
Volvo FH u noćnoj vožnji po snegu

25: Snežni i ledeni putevi mogu biti opasni. Volvo FH vas štiti pomoću funkcija kao što su elektronski program stabilnosti i Volvo dinamičko upravljanje.

Volvo FH u vožnji po snegu

24: Pri vožnji po nizbrdici Volvo motorna kočnica obezbeđuje izvanrednu kočionu snagu. Čak i u teškim uslovima.

Volvo FH u vožnji uzbrdo

23: Ekonomična potrošnja goriva može da bude težak zadatak na planinskom terenu. Predvidljiva regulacija stalne brzine kretanja I-See firme Volvo vam omogućava još manju potrošnju goriva.

Volvo FH u vožnji uzbrdo

22: Strmi usponi zahtevaju odlične performanse. Od svog predstavljanja 1993. godine, Volvo FH nudi izvanrednu snagu u svim topografskim uslovima.

Volvo FH u vožnji ispred planinskog pejzaža

21: Volvo FH nije samo vozilo. To je i radno mesto i životni prostor. Na dugim rutama važno je da je vozaču udobno. Od 1993. godine se Volvo FH pravi po meri vozača. Kabina se stalno razvija na osnovu detaljnih testiranja sa stvarnim vozačima.

Volvo FH u vožnji po krivudavom mostu

20: Precizno upravljanje je važno bez obzira na to gde se nalazite. Na krivudavim putevima Volvo dinamičko upravljanje daje vozaču još bolju kontrolu upravljanja – i smanjuje naprezanje leđa i vrata.

Volvo FH u vožnji po krivudavom putu

19: Vožnja pored okeana ili po pljusku je pravi test za boju. Na Volvo FH se nanose dva antikorozivna sloja, a tek onda podloga i boja. Da li ste znali da Volvo FH možete da poručite u preko 650 boja?

Volvo FH u vožnji po lučkoj oblasti

18: I-Shift sa sporohodnim stepenima prenosa omogućava Volvo FH kamionu da nosi teže terete. To omogućava obavljanje dodatnih poslova.

Volvo FH u veličanstvenom pejzažu

17: Nisu svi putevi zakrčeni. Da bi pomogao vozaču da i dalje bude oprezan, Volvo FH ima nekoliko sistema koji detektuju nepravilno ponašanje i upozoravaju vozača kada treba da se odmori.

Volvo FH izbliza

16: Dobra vidljivost vam pomaže na putu. Tokom godina povećavali smo veličinu vetrobranskog stakla na Volvo FH kamionu da bi napravili još bolje radno mesto za vozače.

Volvo FH na planinskom terenu

15: Smanjivanjem troškova goriva povećava se dobit. Volvo program obuke za razvoj vozača pruža vozačima znanje i alat za dodatnu uštedu novca i smanjenje emisije izduvnih gasova.

Volvo FH u zelenom pejzažu

14: Od svog predstavljanja 1993. godine, Volvo FH pomaže transporterima da postižu dobre rezultate. Ovaj univerzalan kamion je napravljen tako da može da obavlja sve vrste poslova. Uz izuzetno ekonomičnu potrošnju goriva – radi manjih troškova i emisije izduvnih gasova.

Volvo FH u vožnji u zelenom pejzažu

13: Očuvanje prirode je važan cilj firme Volvo Trucks. Volvo FH stalno utire put ka manjoj emisiji izduvnih gasova. Uz iste one performanse na koje su se kupci navikli.

Volvo FH u brzoj vožnji

12: Održavanjem velike prosečne brzine povećavate efikasnost i štedite gorivo. Nove karakteristike i rešenja omogućavaju Volvo FH kamionu da se stalno razvija. Izvanredna kočiona snaga i performanse pogonske grupe daju Volvo FH kamionu jedinstvenu prednost.

Volvo FH u vožnji u zelenom pejzažu

11: Volvo FH je proglašen kamionom godine tri puta. Poslednji put su na žiri poseban utisak ostavile karakteristike kao što su inovativna kabina i najmodernije komponente pogonske grupe.

Volvo FH izbliza

10: Da bi vozač bio bezbedan, sistem podrške za kretanje u traci prati oznake na putu pomoću kamere i upozorava vozača ako slučajno pređe preko oznaka trake.

Volvo FH u veličanstvenom pejzažu

9: Udobnost u vožnji je važan faktor. Posebno na dugim rutama. Nakon intenzivnih testiranja sa stvarnim vozačima, firma Volvo Trucks je shvatila šta vozači cene. To je Volvo FH kamionu dalo prednost onda kada je predstavljen. Što važi i danas – Volvo FH je kamion po meri vozača.

Dva Volvo FH kamiona u vožnji uzbrdo

8: Karakteristike aktivne bezbednosti su postepeno uvođene kod Volvo FH kamiona. Jedan od primera je kočioni sistem za vanredne situacije. On ima radar i kameru za identifikaciju vozila ispred kamiona.

Volvo FH miruje u suvom pejzažu

7: Čak i kada miruje, Volvo FH je bezbedno i udobno mesto za vozača. Jedna od novijih karakteristika je I-Park Cool. Sistem za klimatizaciju koji vozaču pruža dobar noćni odmor – bez obzira na promene vremena.

Beli Volvo FH u vožnji uzbrdo

6: I-Shift sa dvostrukim kvačilom štedi gorivo pri vožnji u brdovitim oblastima. I-Shift sa dvostrukim kvačilom omogućava kamionu da brzo menja stepene prenosa, pa kamionski motor ne gubi brzinu.

Volvo FH u vožnji po planinskoj oblasti

5: Volvo FH ima prednja svetla koja odmah prepoznajete na putu. Osim što ukrašavaju kamion, čine ga uočljivijim za druge učesnike u saobraćaju. Kao inspiracija za dizajn poslužili su led i skandinavske zime. Osim toga, ksenonske sijalice u prednjim svetlima manje smetaju vozačima i drugim učesnicima u saobraćaju. 

Volvo FH cisterna

4: Vožnja u vrelim i prašnjavim klimatskim podnebljima predstavlja pravi izazov. To je, međutim, izazov kojem je Volvo FH dorastao. Pre nego što je predstavljen 1993. godine, Volvo FH je detaljno testiran u vrelim klimatskim podnebljima kao što su Arizona, SAD i zapadna Australija.

Volvo FH u sumraku

3: Jak vetar može da oteža vožnju. Volvo dinamičko upravljanje neutrališe dejstvo jakih bočnih vetrova i smanjuje naprezanje vozača.

Volvo FH u sumraku kraj mora

2: Kada izlazite iz kamiona i ulazite u njega, važno je da se osećate bezbedno. Za Volvo FH možete da poručite sistem za zaštitu od krađe sa sirenom od 105 dB koja vas štiti gde god da vozite.

Volvo FH u vožnji po sumraku

1: Ko zna šta budućnost nosi? Sigurno je to da možete da računate na Volvo FH.