Kamioni

25 mesta gde se Volvo FH oseća kao kod kuće

Od snežnih i ledenih puteva do vrućine i pustinja. Kroz planine i preko ravnica. Volvo FH je kamion koji uspešno obavlja zadatke bez obzira na izazove ili klimu. Od 1993. godine Volvo FH zadovoljava očekivanja kupaca. I 25 godina kasnije Volvo FH nastavlja da podstiče napredak – i nadmašuje očekivanja. Evo 25 različitih vremenskih izazova koje Volvo FH može da savlada. Da li vam je neki od njih omiljen za vožnju?

25: Snežni i ledeni putevi mogu biti opasni. Volvo FH vas štiti pomoću funkcija kao što su elektronski program stabilnosti i Volvo dinamičko upravljanje.

24: Pri vožnji po nizbrdici Volvo motorna kočnica obezbeđuje izvanrednu kočionu snagu. Čak i u teškim uslovima.

23: Ekonomična potrošnja goriva može da bude težak zadatak na planinskom terenu. Predvidljiva regulacija stalne brzine kretanja I-See firme Volvo vam omogućava još manju potrošnju goriva.

22: Strmi usponi zahtevaju odlične performanse. Od svog predstavljanja 1993. godine, Volvo FH nudi izvanrednu snagu u svim topografskim uslovima.

21: Volvo FH nije samo vozilo. To je i radno mesto i životni prostor. Na dugim rutama važno je da je vozaču udobno. Od 1993. godine se Volvo FH pravi po meri vozača. Kabina se stalno razvija na osnovu detaljnih testiranja sa stvarnim vozačima.

20: Precizno upravljanje je važno bez obzira na to gde se nalazite. Na krivudavim putevima Volvo dinamičko upravljanje daje vozaču još bolju kontrolu upravljanja – i smanjuje naprezanje leđa i vrata.

19: Vožnja pored okeana ili po pljusku je pravi test za boju. Na Volvo FH se nanose dva antikorozivna sloja, a tek onda podloga i boja. Da li ste znali da Volvo FH možete da poručite u preko 650 boja?

18: I-Shift sa sporohodnim stepenima prenosa omogućava Volvo FH kamionu da nosi teže terete. To omogućava obavljanje dodatnih poslova.

17: Nisu svi putevi zakrčeni. Da bi pomogao vozaču da i dalje bude oprezan, Volvo FH ima nekoliko sistema koji detektuju nepravilno ponašanje i upozoravaju vozača kada treba da se odmori.

16: Dobra vidljivost vam pomaže na putu. Tokom godina povećavali smo veličinu vetrobranskog stakla na Volvo FH kamionu da bi napravili još bolje radno mesto za vozače.

15: Smanjivanjem troškova goriva povećava se dobit. Volvo program obuke za razvoj vozača pruža vozačima znanje i alat za dodatnu uštedu novca i smanjenje emisije izduvnih gasova.

14: Od svog predstavljanja 1993. godine, Volvo FH pomaže transporterima da postižu dobre rezultate. Ovaj univerzalan kamion je napravljen tako da može da obavlja sve vrste poslova. Uz izuzetno ekonomičnu potrošnju goriva – radi manjih troškova i emisije izduvnih gasova.

13: Očuvanje prirode je važan cilj firme Volvo Trucks. Volvo FH stalno utire put ka manjoj emisiji izduvnih gasova. Uz iste one performanse na koje su se kupci navikli.

12: Održavanjem velike prosečne brzine povećavate efikasnost i štedite gorivo. Nove karakteristike i rešenja omogućavaju Volvo FH kamionu da se stalno razvija. Izvanredna kočiona snaga i performanse pogonske grupe daju Volvo FH kamionu jedinstvenu prednost.

11: Volvo FH je proglašen kamionom godine tri puta. Poslednji put su na žiri poseban utisak ostavile karakteristike kao što su inovativna kabina i najmodernije komponente pogonske grupe.

10: Da bi vozač bio bezbedan, sistem podrške za kretanje u traci prati oznake na putu pomoću kamere i upozorava vozača ako slučajno pređe preko oznaka trake.

9: Udobnost u vožnji je važan faktor. Posebno na dugim rutama. Nakon intenzivnih testiranja sa stvarnim vozačima, firma Volvo Trucks je shvatila šta vozači cene. To je Volvo FH kamionu dalo prednost onda kada je predstavljen. Što važi i danas – Volvo FH je kamion po meri vozača.

8: Karakteristike aktivne bezbednosti su postepeno uvođene kod Volvo FH kamiona. Jedan od primera je kočioni sistem za vanredne situacije. On ima radar i kameru za identifikaciju vozila ispred kamiona.

7: Čak i kada miruje, Volvo FH je bezbedno i udobno mesto za vozača. Jedna od novijih karakteristika je I-Park Cool. Sistem za klimatizaciju koji vozaču pruža dobar noćni odmor – bez obzira na promene vremena.

6: I-Shift sa dvostrukim kvačilom štedi gorivo pri vožnji u brdovitim oblastima. I-Shift sa dvostrukim kvačilom omogućava kamionu da brzo menja stepene prenosa, pa kamionski motor ne gubi brzinu.

5: Volvo FH ima prednja svetla koja odmah prepoznajete na putu. Osim što ukrašavaju kamion, čine ga uočljivijim za druge učesnike u saobraćaju. Kao inspiracija za dizajn poslužili su led i skandinavske zime. Osim toga, ksenonske sijalice u prednjim svetlima manje smetaju vozačima i drugim učesnicima u saobraćaju. 

4: Vožnja u vrelim i prašnjavim klimatskim podnebljima predstavlja pravi izazov. To je, međutim, izazov kojem je Volvo FH dorastao. Pre nego što je predstavljen 1993. godine, Volvo FH je detaljno testiran u vrelim klimatskim podnebljima kao što su Arizona, SAD i zapadna Australija.

3: Jak vetar može da oteža vožnju. Volvo dinamičko upravljanje neutrališe dejstvo jakih bočnih vetrova i smanjuje naprezanje vozača.

2: Kada izlazite iz kamiona i ulazite u njega, važno je da se osećate bezbedno. Za Volvo FH možete da poručite sistem za zaštitu od krađe sa sirenom od 105 dB koja vas štiti gde god da vozite.

1: Ko zna šta budućnost nosi? Sigurno je to da možete da računate na Volvo FH.