I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa – maksimalna snaga za teške zadatke

Kako polazite iz mirovanja kada vučete ogromnih 325 tona? Uz pomoć jedinstvenog I-Shift menjača sa sporohodnim stepenima prenosa firme Volvo Trucks.
Vuča izuzetno teškog tereta

I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa firme Volvo Trucks idealno je rešenje za vuču izuzetno teških tereta jer omogućava kamionima kretanje iz mesta sa teretima do 325 tona i brzinu vožnje od samo 0,5 km/h.

Volvo I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa

I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa je transmisija koja obezbeđuje snagu i maksimalnu startnost, što je najbitnije za obavljanje teških radnih zadataka.

Menjač je toliko snažan da kamion može da pođe iz mirovanja na ravnom putu pri masi do 325 tona. Sporohodni prenosni odnos omogućava vozačima kamiona da voze brzinom od samo 0,5 km/h, pa kamion stvarno može da puzi. Ovo je izuzetno korisno pri preciznom manevrisanju, naročito pri hodu unazad.

Veliki prenosni odnos u I-Shift menjaču sa sporohodnim stepenima prenosa postiže se novim kompletom za redukciju stepena prenosa koji je dodat standardnom I-Shift menjaču. Da bi imalo mesta za komplet za redukciju dodatnog stepena prenosa, menjač je produžen 12 cm u odnosu na standardni I-Shift menjač. Mnoge nove komponente, kao što su zupčanici, uključne spojnice i sinhronizatori za udvostručavanje broja stepeni prenosa, napravljene su od vrlo čvrstih materijala, pa je menjač izuzetno izdržljiv.

SPOROHODNI STEPEN PRENOSA 1: Prenosni odnos u najnižem stepenu prenosa je 32:1.

I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa firme Volvo Trucks obezbeđuje veliku snagu i omogućava vrlo sporo kretanje, zbog čega je idealan za kamione za transport drvne građe, dampere i teške vučne vozove. Optimalna potrošnja goriva se postiže i u opterećenom i u rasterećenom stanju.

Menjač obezbeđuje kamionu i izuzetnu startnost pri vuči teškog tereta. Jedinstvena kombinacija sporohodnih stepeni prenosa i optimizovan prenosni odnos pogonske osovine štede gorivo i povećavaju produktivnost pri dugolinijskom transportu. Još jedna prednost je u tome što je energija potrebna za aktivaciju kvačila I-Shift menjača sa sporohodnim stepenima prenosa oko 25% manja u poređenju sa standardnim I-Shift menjačem, što značajno smanjuje habanje pogonske grupe.

Volvo I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa

SPOROHODNI STEPEN PRENOSA 2: Prenosni odnos je 19:1, odnosno 17:1 kod ručnog menjača sa sporohodnim stepenima prenosa firme Volvo Trucks.

NAČIN RADA: I-SHIFT MENJAČ SA SPOROHODNIM STEPENIMA PRENOSA
Veliki prenosni odnos u I-Shift menjaču sa sporohodnim stepenima prenosa omogućava novi zupčasti prenosnik koji je dodat standardnom I-Shift menjaču. I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa obezbeđuje jedinstvenu snagu, startnost i upravljivost. Osim toga, smanjuje habanje pogonske grupe. Pa, kako funkcioniše?

DODATNI ZUPČASTI PRENOSNIK
Dodatni zupčasti prenosnik, koji se nalazi odmah iza kvačila menjača, čine dva dodatna zupčanika – jedan na ulaznom i jedan na posrednom vratilu. Dodatni zupčasti prenosnik obezbeđuje prenosni odnos koji je skoro dva puta veći od onog kod standardnog I-Shift menjača.

Stepen prenosa za hod unazad

STEPEN PRENOSA ZA HOD UNAZAD: Prenosni odnos je 37:1, pa se kamion kreće vrlo malom brzinom. To obezbeđuje vrhunsku upravljivost, čak i pri vuči teških tereta.

NIZAK PRENOSNI ODNOS
Prenosni odnos je razlika u brzini između ulaznog i izlaznog vratila u menjaču. Kada je aktiviran najviši stepen prenosa, prenosni odnos je 1:1, što znači da se vratila obrću istom brzinom. U najnižem stepenu prenosa u I-Shift menjaču sa sporohodnim stepenima prenosa, izlazno vratilo se obrće 32 puta sporije od motora.

Related News

Kakvu korist mogu da imaju vozači od Volvo dinamičkog upravljanja

Savršena stabilnost pri velikim brzinama, potpuna kontrola pri malim brzinama i znatno manje naprezanja mišića i zglobova. Otkako je revolucionarni sistem Volvo dinamičkog upravljanja (VDS) promovisan 2013, on je suštinski promenio ponašanje u vožnji ...

Prebacivanje u niže stepene prenosa

Predstavljen je novi član I-Shift porodice: I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa Novi stepeni prenosa omogućavaju kretanje iz mesta sa teretima do 325 tona....

Jedan minut – I-Shift sa sporohodnim stepenima prenosa

I-Shift sa sporohodnim stepenima prenosa firme Volvo Trucks omogućava kretanje iz mesta sa teretima do 325 tona. Takođe omogućava vožnju kamionom brzinom od samo 0,5 km/h, što je ogromna pomoć pri preciznom manevrisanju....

Filtrirajte članke

5 true 5