Kamioni

Čvršći kamioni za veće kapacitete i veću nosivost

| 2 min za čitanje | 2 min za čitanje
Zahvaljujući čitavom nizu poboljšanja, koja omogućavaju ukupnu masu vučnog voza do 150 tona, novi kamioni Volvo FMX, Volvo FH i Volvo FH16 obezbeđuju veću produktivnost nego ikad dosad.
3D prikaz novog kamiona Volvo FMX koji prevozi otpad
Ključni dodatak novim Volvo kamionima je nova pogonska osovina, razvijena unutar kompanije u saradnji sa Volvo Construction Equipment.

Zahvaljujući svojoj čvrstoj spoljašnjosti i robusnoj konstrukciji, novi teški Volvo kamioni su posebno prilagođeni zahtevnoj eksploataciji u rudarskoj i građevinskoj industriji. Njihova najnovija inkarnacija je još čvršća i odlikuje se većim kapacitetom i nosivošću.

Ključni dodatak novim Volvo kamionima je nova pogonska osovina, razvijena unutar kompanije u saradnji sa Volvo Construction Equipment. Koristeći svoje iskustvo i stručnost u projektovanju osovina za utovarivače i dampere, firma Volvo Trucks je uspela da poveća nosivost zadnje tandem osovine na 38 tona (sa 32 tone kod prethodnog modela).

Zadnje oslanjanje je poboljšano i ojačano, a prednje ojačano da bi se omogućila dodatna nosivost. Ukupna masa kamiona konfiguracije 8x4 sada iznosi 58 tona. To predstavlja povećanje nosivosti od oko 15–17%.

Ova poboljšanja zajedno omogućavaju povećanje ukupne mase vučnog voza sa 120 na neverovatnih 150 tona.

Ojačano prednje oslanjanje

Omogućava opterećenja do 10 tona. To se može povećati na 20 tona upotrebom dve prednje osovine.

Novo zadnje oslanjanje

Dodatno je ojačano novim jačim poprečnim nosačem, novim oprugama, većim gumenim ležajevima i jačim ležištem podizne osovine.

Nova pogonska osovina

Prva koju je firma Volvo Trucks sama izradila u zadnjih 20 godina.

Srodne vesti