Kamioni

Obnovljena unutrašnjost kabine kamiona Volvo FH: po meri vozača

| 2 min za čitanje | 2 min za čitanje
Povratne informacije vozača bile su ključne za obnovljenu unutrašnjost kabina kamiona Volvo FH i FH16. Čim sednete za volan uočićete da je ovim poboljšanjima stvoreno bezbednije i mnogo prijatnije okruženje vozača.
Unapređena unutrašnjost kabine kamiona Volvo FH i Volvo FH16
Nekoliko poboljšanja, uključujući i novu potpuno digitalnu instrument-tablu i užu ručicu menjača I-Shift u obnovljenoj unutrašnjosti kamiona Volvo FH i Volvo FH16.

One koji uđu u nove kabine kamiona Volvo FH i FH16 čeka čitav niz novih karakteristika i funkcija. Svaka od njih razvijena je da bi ispunila rastuće potrebe današnjih vozača kamiona za dugolinijski transport.  

„Sva naša poboljšanja su direktna posledica povratnih informacija kupaca. Naš krajnji cilj je bio da kabine kamiona FH i FH16 ispune snove vozača – da postanu njihov drugi dom na dugim putovanjima, zahvaljujući novim funkcijama koje su zaista korisne onima koji sede za upravljačem“, kaže Tomas Tureson, komercijalni direktor firme Volvo Trucks.

Neki od najočiglednijih noviteta su nova instrument-tabla i intuitivni bočni ekran. Sada su potpuno digitalizovani i lakši za korišćenje. Ambijentalno belo svetlo na glavnom ekranu postaje zeleno zajedno sa indikatorima,

Tomas Tureson, komercijalni direktor
Opcionalni digitalni bočni ekran koji može da prikazuje, na primer, navigaciju, aplikaciju Dynafleet, radio i do četiri kamere istovremeno.

tamnožuto da bi upozorilo vozače na neki problem i crveno ako postoji neki ozbiljan problem i ako kamion mora da se zaustavi. Štaviše, navigacija je sada, osim na bočnom, prikazana i na glavnom ekranu pa nema potrebe da vozači skreću pogled sa puta. 

„Bezbednost ostaje prioritet. Od ostalih novosti, uveli smo kameru za mrtav ugao, koja drastično poboljšava vidljivost na strani suvozača. Nova prednja LED svetla sa prilagodljivim dugim svetlima takođe znatno poboljšavaju vidljivost tokom noćne vožnje“, dodaje Tomas Tureson.

Nismo ništa promenili samo da bismo nešto menjali, već smo se fokusirali na ono što je bilo potrebno i što su naši kupci tražili da promenimo.
Opcionalni drugi frižider i dodatni skladišni prostor za potrebe dugolinijskog transporta

U dodatna poboljšanja spadaju redizajnirani srednji odeljak instrument-table koji je robusniji, kao i povećan broj tastera i funkcija na kolu upravljača.

Kao odgovor na zahteve kupaca, ručica menjača I-Shift je sada uža, spuštenija i pomerena više ka napred da bi se obezbedila ravnomernija promena stepena prenosa.

Dodavanje trećeg USB priključka, opcionalan čvršći dušek od pene i nova površina instrument-table koja se lakše čisti su još neke karakteristike koje su uvedene radi udobnijeg boravka u kamionu pri prevozima na velikim rastojanjima.

„Mnogo je posvećenosti detaljima, strasti i stručnosti ugrađeno u ova poboljšanja. Nismo ništa promenili samo da bismo nešto menjali, već smo se fokusirali na ono što je bilo potrebno i što su naši kupci tražili da promenimo. Rezultat toga je kompletan paket koji na prvo mesto stavlja udobnost i bezbednost vozača“, kaže Tomas Tureson. 

REZIME POBOLJŠANJA NOVE FH KABINE:

Kolo upravljača: Nov raspored tastera i veća funkcionalnost.

Dinamički ekran instrument-table: Potpuno digitalan, praktičan interfejs sa četiri personalizovana podešavanja, prepoznavanjem znakova na putu i LED sistemom upozoravanja.

Kamera za mrtav ugao: Digitalna je i znatno povećava vidljivost na strani suvozača.

Površina instrument-table: Od novog materijala koji se lakše čisti.

Centralni odeljak: Robusna, čvršća konstrukcija sa više mesta za odlaganje stvari.

AGM/Sistem sa dva akumulatora: Znatno poboljšan sistem sa jednim akumulatorom i apsorbujućom staklenom podlogom, koji olakšava pokretanje motora. Opcionalni sistem sa dva akumulatora za veću potrošnju električne energije pri dugolinijskom transportu.

Nova ručica menjača I-Shift: Uža, niža i pomerena više prema napred u skladu sa svojim okruženjem.

 

Srodne vesti