Kamioni

Ekipa iz Volvo centra Novi Sad na svetskom polufinalu takmičenja VISTA 2017-2018

U polufinalnim nadmetanjima Volvo VISTA 2017-2018, najvećeg svetskog takmičenja zaposlenih u servisnim radionicama i posleprodajnim službama kamionskih i autobuskih proizvođača, koja se tokom aprila održavaju u sedištu Volvo kamionske korporacije u Geteborgu, u Švedskoj, iz Srbije će učestvovati tim NS RED EAGLES, iz Volvo prodajno-servisnog centra u Novom Sadu. Ekipa pod istim nazivom je učestvovala i u prethodnom VISTA polufinalu, u sezoni 2015-2016. Sada je čine: 1. Milan Skakić-vodja tima; 2.Bojan Džambas-član tima; 3. Mirsad Marijanica-član tima i 4.Siniša Juročević-član tima.
Sve je u performansama

Takmičenje VISTA u sezoni 2017-2018 se održava pod sloganom SVE JE U PERFORMANSAMA i najmasovnije je u šezdesetogodišnjoj istoriji ovog korisnog i specifičnog odmeravanja veštine i znanja: do 30. novembra prošle godine, do kada je trajala registracija, za učešće se prijavilo čak 19.706 zaposlenih u Volvo servisno-prodajnim centrima širom sveta okupljenih u 5.222 tima.

U decembru prošle i januaru i februaru ove godine održana su tri kruga nacionalnih teorijskih i praktičnih nadmetanja (Competition Part One, Pit Stop Challenge, Competition Part Two). Iz Srbije je u prvoj fazi učestvovalo osam timova( Prodajno servisni centar u Novom Sadu: 1.NS RED EAGLES, 2. NS WHITE SNAKES I 3. NS BLUE BIRDS; Prodajno servisni centar u Čačku: 1. Ivanin tim I 2. Pantov tim

Prodajno servisni centar u Novim Banovcima: 1. I-see, 2. Team in action I 3. Novi Banovci 1.) Nauspešnijim u rešavanju testova i najumešnijim u otklanjanju  kvarova se pokazao tim NS RED EAGLES, pa Novosađani zasluženo putuju na svetsko polufinale u Geteborgu, koje se za naš region održava od 15.04.2018. do 18.04.2018.

Tamo ih čekaju još 132 ekipe iz Evrope - 22 su iz regiona Centralna i istočna Evropa kojem pripada i Volvo Srbija: po tri su iz Austrije, Češke republike i Rumunije, po dve iz Mađarske i Slovačke i po jedna iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Moldavij, Crne Gore i Slovenije. Specijalnu „kartu" za put u Geteborg (CE Wild Cards) naknadno su dobile i ekipa iz Makedonije i još jedna iz Bugarske.  

Na svetskom polufinalu u Geteborgu pred takmičarima će biti slični izazovi kao i u nacionalnim nadmetanjima: da u određenom roku tačno odgovore na teorijska pitanja i da u nekoliko „radionica" otklone mehaničke i elektro „kvarove" na komponentama Volvo kamionima i autobusa. 

Najboljih 40 timova sa polufinala u Geteborgu (a takmiči se ukupno 240 ekipa iz celog sveta), stiče pravi učešća na svetskom finalu, koje se od 25. do 29. juna održava u Volvo Trucks centru za kupce u mestu Kuritiba (na jugu Brazila, 90 km zapadno od Atlantskog okeana).

Podsećanja radi, prvo takmičenje zaposlenih u Volvo radionicama je održano na lokalnom nivou, u Švedskoj, 1957. godine. Od 1977. se organizuje i u drugim državama, kao lokalno i regionalno nadmetanje. Prvo svetsko VISTA finale je održano 2007, potom 2009, 2011. i 2013. (tada je pobedio tim Harju iz mesta Tampere u Finskoj, koji je pod istim imenom bio svetski pobednik i u sezoni 2015-2016).

Gallery