Kamioni

Otvara se najveće svetsko takmičenje na tržištu usluga - VISTA privlači tehničare iz celog sveta

Dana 30. septembra otvara se registracija za najveće i rastuće takmičenje na tržištu usluga, VISTA - međunarodno Volvo takmičenje za servisnu obuku. Ove godine očekuje se učešće do 20.000 tehničara iz globalne distributerske mreže Volvo Trucks i Volvo Buses. Kroz timski rad i razvoj kompetencija, VISTA ima za cilj da privuče i zadrži kvalifikovane tehničare.
VISTA ima za cilj da privuče i zadrži kvalifikovane tehničare.
Ove godine očekuje se učešće do 20.000 tehničara iz globalne distributerske mreže Volvo Trucks i Volvo Buses.

Na poslednjem takmičenju, ukupno 240 ekipa se kvalifikovalo za polufinale. Najboljih 40 ekipa se zatim takmičilo u svetskom finalu.
Iako je VISTA takmičenje, glavni ciljevi su podsticanje timskog rada i izgradnja timskog duha i ponosa, istovremeno podstičući samopoboljšanje i razvoj kompetencija. To je način da osoblje na tržištu usluga poveća svoje znanje i kvalitet rada, što na kraju dovodi do poboljšane usluge kupcima i većeg zadovoljstva kupaca.
Visoko kvalifikovani i motivisani tehničari omogućavaju radionicama kompanije Volvo Trucks da pravovremeno izvrše dijagnozu grešaka i reše probleme kamiona, istovremeno ispunjavajući visoke standarde kvaliteta. Ove veštine su ključne u pomaganju kupcima da maksimalno produže rad svojih kamiona.
„Vrhunska servisna mreža je presudna za transportno poslovanje naših kupaca“, kaže Roger Alm, predsednik kompanije Volvo Trucks. „VISTA pokazuje koliko su nam mehaničari važni, i istovremeno ovo takmičenje poboljšava naše veštine kako bismo pružili izvanrednu uslugu koju pružaju najbolje servisne ekipe na svetu.“
VISTA raste iz godine u godinu i očekuje se da će 20.000 posetilaca iz svetske mreže distributera Volvo zajedno raditi u oko 5.000 timova. Takmičenje je način da kompanija Volvo Trucks odgovori na svetski izazov kako u pogledu zapošljavanja, tako i u pogledu zadržavanja kompetentnih tehničara u radionici.
„Svetsko prvenstvo VISTA pruža timovima priliku da pokažu svetu za šta su sposobni i da se takmiče protiv najboljih pred publikom od više desetina hiljada gledalaca. VISTA je više od takmičenja. To je proslava timskog rada, raznolikosti i talenata, a to je ono što VISTU čini jedinstvenom“, objašnjava Anna Rogbrant, VISTA voditelj projekata.
O VISTI
VISTA je međunarodno Volvo takmičenje za servisnu obuku koje je započeto 1957. godine i prvobitno je bilo takmičenje samo za Volvo tehničare u Švedskoj. Dvadeset godina kasnije, do 1977. godine, stiglo je do svih kontinenata, privlačeći ovlašćene Volvo distributere iz celog sveta. Danas je VISTA dvogodišnji događaj i najveće takmičenje za osoblje na tržištu usluga u svetu.
VISTA je otvorena za zastupnike Volvo Trucks i Volvo Buses, kao i za njihove tehničare širom sveta. Da bi se kvalifikovali, timovi koji učestvuju moraju da ispune dva dela koja sadrže teorijska i tehnička pitanja.
Na poslednjem takmičenju koje je održano 2017-18, ukupno 240 ekipa se kvalifikovalo za polufinale, koje se odrzavalo u Geteborgu, u Švedskoj. Najboljih 40 timova takmičilo se u Kuritibi, u Brazilu, u junu 2018. godine, na VISTA Svetskom prvenstvu, pri čemu je estonski tim „Viies Ratas“ na kraju odneo pobedu.

LINK ka  image bank.
LINK ka informacijama o VISTA.
LINK za download press release  PDF

Za više informacija, osoba za kontakt je:
 

Tijana Savić
Direktor marketinga
Tel: +381 63 612 398
Email: tijana.savic@volvo.com

Firma Volvo Trucks nudi kompletna transportna rešenja profesionalnim i poslovnim kupcima. Firma nudi kompletan asortiman kamiona za srednje i teške uslove rada. Kupcu podršku obezbeđuje globalna mreža od 2.100 distributera i radionica u više od 130 zemalja. Volvo kamioni se sastavljaju u 15 zemalja širom sveta. U 2018. isporučeno je više od 127.000 Volvo kamiona širom sveta. Volvo Trucks je deo grupacije Volvo, jednog od vodećih svetskih proizvođača kamiona, autobusa, građevinske opreme i brodskih i industrijskih motora. Grupacija takođe nudi rešenja za finansiranje i servisiranje. Volvo Trucks zasniva svoj rad na glavnim vrednostima: kvalitetu, bezbednosti i zaštiti životne sredine.