Kamioni

Volvo predstavlja četiri nova kamiona tako što ih postavlja na druga četiri u spektakularnom filmu – zajedno sa predsednikom na vrhu

Najnoviji Volvo Trucks promotivni film doseže nove visine. Da bi demonstrirao snagu i izdržljivost svoja nova četiri vozila, Volvo je podigao kolosalnu kulu od kamiona, visine 15 metara i težine 58 tona, naslagavši četiri nova kamiona jedan na drugi. Pored toga, na vrh su popeli predsednika Rodžera Alma.
Kula od kamiona

U kamionskoj industriji i predstavljanje jednog kamiona predstavlja veliki projekat. Ali predstavljanje četiri kamiona istovremeno se verovatno nikada nije dogodilo. Pri obnovi celog asortimana kabinskih kamiona za teške radove, Volvo Trucks se odlučio za drugačiji pristup.

Radnja neobičnog filma se odvija usred noći pod zvezdama i prikazuje kulu od kamiona koja poput ogromnog monolita sija u daljini. Dok se kreće napred, vidimo vukove u prednjem planu i hvatamo pogledom ženu vozača. Kako se bliži vrhunac filma, zajedno sa dimom i svetlosnim efektima, vidimo da je čovek koji stoji na vrhu kule od kamiona zapravo predsednik kompanije Volvo Trucks Rodžer Alm.

Pogledajte film „Volvo Trucks – Kula sa Rodžerom Almom“

Film se objavljuje jedan dan pre zvaničnog predstavljanja asortimana kabinskih kamiona za teške radove u Evropi, a obuhvata kamione Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM i Volvo FMX. Ova četiri kamiona predstavljaju oko dve trećine isporuka kompanije Volvo Trucks.

„Ovo je najveće predstavljanje u kompaniji Volvo Trucks. Ovi kamioni će imati ogroman uticaj na profitabilnost naših klijenata i njihovu mogućnost da budu konkurentni i u pogledu poslovanja i u pogledu najboljih vozača. Navikao sam da imam kontrolu nad stvarima, ali snimanje kamionske kule je definitivno bio neuobičajen dan na poslu. A recimo samo da gajim izvesno poštovanje prema visini. Ja sam prizeman tip“, kaže Rodžer Alm, predsednik kompanije Volvo Trucks.

Film je snimljen krajem 2019. na poligonu za testiranje u blizini rodnog grada kompanije Volvo – Geteburga u Švedskoj. Kula od kamiona i većina vizuelnih efekata su stvarni, uključujući dim i svetla, što se otkriva u filmu o snimanju filma.

„Bilo je potrebno oko mesec dana za projektovanje i pravljenje kule da bismo bili sigurni da je bezbedna za vožnju. U suštini, ovo je bilo moguće zahvaljujući čvrstoj konstrukciji kamiona Volvo FMX i njegovom novom obrtnom postolju sa opterećenjem od 38 tona koje je u stanju da nosi težinu ostalih. Ali bilo je neophodno postići i stabilnu brzinu i putanju, što je bilo moguće zahvaljujući tehnologiji Volvo dinamičkog upravljanja i veštini vozača“, kažem Markus Vikstrem, inženjer u kompaniji Volvo Trucks i član projektnog tima koji stoji iza kule.

Kliknite ovde da biste pogledali film o snimanju filma.

VEZA do slika visoke rezolucije

Više informacija potražite na Volvo Trucks veb-sajt i kanale na društvenim mrežama:

www.volvotrucks.com 
www.facebook.com/VolvoTrucks/
www.instagram.com/volvotrucks/ 
www.linkedin.com/company/volvo-trucks/

Za više informacija, osoba za kontakt je:

Tijana Savić

Marketing Manager
+381 63 101 5607
tijana.savic@volvo.com

Kompanija Volvo Trucks nudi kompletna transportna rešenja za probirljive profesionalne kupce sa čitavim nizom srednjih i teških kamiona. Podršku kupcima obezbeđuje globalna mreža distributera koja se sastoji od 2.200 servisnih radionica u 130 zemalja. Volvo kamioni se sklapaju u 13 zemalja sveta. U 2021. godini, isporučeno je oko 123.000 Volvo kamiona širom sveta. Kompanija Volvo Trucks je deo Volvo grupacije, jednog od vodećih svetskih proizvođača kamiona, autobusa, građevinske opreme i brodskih i industrijskih motora. Grupacija takođe nudi kompletna rešenja za finansiranje i servisiranje. Kompanija Volvo Trucks zasniva svoj rad na glavnim vrednostima: kvalitetu, bezbednosti i zaštiti životne sredine.