Kamioni

Za prevoznika iz Odžaka 10 novih Volvo kamiona

Početkom jula Volvo kamioni su u Srbiji realizovali još jednu veću isporuku novih vozila: kompaniji Solaris City Expres iz Odžaka predati su ključevi od 10 tegljača FH iz Reloaded edicije, s kojom se postižu maksimalne uštede goriva u dugolinijskom transportu. Vozila pokreću motori od 460 KS, opremljena su Globetrotter kabinama, a u specifikaciji su, osim standardnih funkcija, i navigacioni paket i parkirni klima-uređaj za maksimalnu udobnost vozača.
Za prevoznika iz Odžaka 10 novih Volvo kamiona

„Ovo su prvi Volvo kamioni u voznom parku naše kompanije u Srbiji. Naime, 25 vozila u dosadašnjoj floti (koja uključuje i kamione u vlasništvu Total Transa, koji od nedavno posluje u našem sastavu) su iz asortimana jednog švedskog i jednog nemačkog proizvođača“, kaže Damir Šušić, direktor Solaris City Expressa.

„Mada ih do sada nije bilo u našem voznom parku, s Volvo kamionima ipak imamo odlična iskustva, jer su svoje dobre karakteristike pokazali u našoj kompaniji u Sjedinjenim Američkim Državama, VSS transportation group. To je jedan od razloga što smo poverenje ovom brendu ukazali i u Srbiji, a drugi je namera da postepeno unificiramo flotu i da u njoj budu vozila samo jednog proizvođača – Volvoa“, dodaje gospodin Šušić.

Novi Volvo kamioni u floti prevoznika iz Odžaka će vući poluprikolice velike zapremine za transport voluminoznih a relativno lakih tereta. Biće angažovani u međunarodnom i domaćem transportu. Kompanija Solaris City Express je osnovana aprila 2016. godine, s pretežnom delatnošću prevoz putnika. U ovoj godini pretežna delatnost je promenjena u drumski prevoz tereta.