Kamioni

Još jedna moćna dizalica na kamionu Volvo FH

Kompanija specijalizovana za transport i manipulaciju teškim teretima, Beokran d.o.o. iz Beograda, nedavno je postala vlasnik moćne dizalice, prve u regionu, nadgrađene na Volvo kamion iz familije FH. Dizalica Palfinger PK 135.002 TEC7, sedlo, demontažni sanduk dužine 4.500 mm i prateća oprema montirani su na Volvo FH500 8x4 s trinaestolitarskim Euro VI motorom poslednje generacije snage 368 kW/500 KS, sa 2.500 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Još jedna moćna dizalica na kamionu Volvo FH

Šasija na ovom četvorosovinskom kamionu je dvostruka - celom dužinom, a napred produžena za 400 mm, za prihvat prednjeg stabilizatora dizalice. Vozilo ima podižuću pogonsku osovinu, što je jedinstveno rešenje u kamionskom svetu. Sve osovine imaju vazdušno oslanjanje, a prednje osovine i povećanu nosivost – od 10 tona. Kamion je opremljen i Volvo Dynamic Steering sistemom aktivnog upravljanja, koji olakšava vožnju na pravcu, a posebno pri manevrisanju i pri kretanju unazad.

Sredinom prošle godine Volvo je jednom javnom preduzeću u Srbiji isporučio slično vozilo - takođe četvorosovinac iz FH serije, ali s motorom od 460 KS i dizalicom drugog renomiranog svetskog proizvođača.

Novi Volvo FH sa dizalicom Palfinger je prvi kamion ove marke u floti Beokrana, koju su do sada činila vozila dva nemačka proizvođača.