Kamioni

Polovni Volvo kamioni pod brendom koji garantuje pouzdanost

Na većini evropskih tržišta, uključujući i Srbiju, polovni Volvo kamioni se od nedavno nude pod novim brendom: Volvo Selected. Prodaja korišćenih kamiona se obavlja na nov način – od izlaganja i označavanja, do detaljnije kontrole ispravnosti i duže garancije, ali i mogućnosti da se vozilo proverene kondicije kupi ili proda u bilo kom delu kontinenta u kojem posluje služba Volvo Selected.

Volvo Trucks širom Evrope godišnje proda više od 12.000 polovnih Volvo kamiona. Većinom su to vozila koje kupci razmene kroz trade-in aranžmane (staro za novo) ili kamioni koji se „vrate“ kroz različite oblike lizinga. Kompanija ima ambicije da dalje raste u ovom sektoru, jer su kupci sve zainteresovaniji za korišćenje kamione u dobrom stanju, s finansijskim aranžmanima (cenom i otplatom) koji su neuporedivo povoljniji nego za nova vozila. Primera radi, polovan Volvo kamion, u odličnoj kondiciji, spreman da, uz redovno održavanje, služi mnogo godina, može da bude jeftiniji i do 40 odsto u odnosu na potpuno novo vozilo iste generacije.

Da bi da prodaju korišćenih vozila učinio još atraktivnijom i povoljnijom, Volvo Trucks je formirao brend polovnih kamiona - Volvo Selected. U toku je njegova završna implementacija na svim evropskim tržištima. Pod ovim brendom se u mnogim državama već drugu godinu nude polovni kamioni koji su detaljno pregledani, ako ima potrebe i popravljeni, pa će kupac preuzimati korišćeno vozilo u koje može da se pouzda bez ikakve rezerve. Uostalom, Volvo Selected i posluje pod sloganom ‘Kamioni na koje se možete osloniti’ (Trucks you can rely on).

Pored brendiranja svih operacija s polovnim vozilima u prodajnim objektima Volvo kamiona širom Evrope, stručnjaci Volvo Trucks su završili i sve poslove na on line vizuelnom identitetu – platformi www.volvoselected.com, na kojoj potencijalni kupci imaju pristup svim polovnim kamionima koje Volvo Selected trenutno nudi u bilo kom delu našeg kontinenta.

Od početka ove godine, polovni Volvo kamioni se i u Srbiji prodaju pod brendom Volvo Selected. Ona u Srbiju stižu iz evropske Volvo prodajne i servisne mreže, što im u potpunosti garantuje poreklo i servisnu istoriju.

Šta bi, osim cene, mogli da budu motivi za kupovinu vozila posredstvom službe Volvo Selected? „Glavna prednost kamiona s brendažom Volvo Selected je što kupac tačno zna šta dobija za svoj novac“, kaže direktor prodaje polovnih vozila u Volvo Trucks Srbija, Dejan Simonović. „Druga prednost je što novi vlasnik dobija garanciju na polovno vozilo u trajanju od šest meseci, jer su svi dostupni kamioni prošli rigoroznu kontrolu: detaljnom inspekcijom je obuhvaćeno čak 200 ’tačaka’, pa svako vozilo dobija listing na četiri stranice A4 formata! Ako ima potrebe, u našoj radionici otklanjamo kvarove i vršimo podešavanja, vozilo dovodimo u najoptimalnije stanje pa novi vlasnik praktično nema nikakvih briga do prvog ’malog’ servisa – to je 60.000 km, odnosno u nekim slučajevima i do godine dana. Za vozila koja imaju mala oštećenja na karoseriji ili nisu u najboljem estetskom stanju, formiramo niže, još povoljnije cene, ali uz napomenu da njihova tehnička kondicija nikako nije upitna. Budući vlasnici polovnih Volvo kamiona u Srbiji sada će biti u mnogo povoljnijem položaju, jer im se kroz Selected program nude samo vozila s nekom vrstom sertifikata“, naglašava gospodin Simonović.

Za potencijalne kupce kamiona s brendom Volvo Selected od velike važnosti i to što su im, kao i za nova Volvo vozila, dostupni svi načini finansiranja, uključujući i najatraktivniji – kreditni aranžman Volvo finansijskog servisa (Volvo Financial Services Internatioinal).

Prodaja polovnih vozila drugih marki, kao i Volvo kamiona koji nisu obuhvaćeni ponudom Volvo Selected, obavlja se kao i do sada – po uobičajenoj proceduri.