Kamioni

Zlatiborac preuzeo prvi FH16 nove generacije u Srbiji

| 4 | 5
Lider na domaćem tržištu suvomesnatih proizvoda i njihov veliki izvoznik (godišnje i više od 3.500 tona), Zlatiborac doo, početkom decembra, prvi u Srbiji, preuzeo je Volvo FH16 nove generacije s motorom 16 litara - od 650 KS, sa 3.150 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Zlatiborac doo
Prvi FH16 nove generacije u Srbiji

Ali ono što ovog „snagatora“ čini posebnim nije samo moćan pogonski agregat, već i izuzetan paket opreme. Iz dugačke specifikacije se, recimo, izdvajaju ojačane osovine s vazdušnim oslanjanjem (i napred i pozadi), čelično kućište I-Shift menjača, ojačana šasija, adaptivna LED svetla, kontrola pritiska u pneumaticima iz kabine, indikator mase po osovinama i gotovo sve što se može naručiti za dodatno uređenje kabine: kožom presvučena, ventilisana i grejana sedišta, digitalizovana tabla s instrumentima, bočni ekran s informativnim i zabavnim sadržajima…

Snažan i komforan „delija“, jedinstven u voznom parku kompanije iz Mačkata, biće uposlen na prevozima gotovih proizvoda, ali i sirovina za moderne proizvodne pogone, u kojima po vekovima staroj tradiciji nastaju delikatesi prepoznatljivi u Srbiji i regionu i u mnogim evropskim državama.

U voznom parku Zlatiborca, koji trenutno ima 750 zaposlenih, šest je vozila ukupne mase veće od 6,5 tona i svi su iz Volvoovog programa! Najstariji i ujedno prvi Volvo u kompaniji – neumorni FL6 iz 2004. godine - do sada je prešao bezmalo 900.000 km! Prvi FH tegljač, s Euro V motorom od 500 KS, Zlatiborac je kupio 2010. godine. I on je bio izuzetno opremljen, a vukao je i poluprikolicu neobične konfiguracije. Zlatiborac ostaje dosledan tradiciji – i proizvodnoj i ulaganjima u najsavremenija vozila.