Veliki posao: Italijanski prevoznik kupio 1.000 Volvo kamiona sa najnovijom tehnologijom uštede goriva

Lanuti grupa, italijanska kompanija za transport i logistiku, naručila je 1.000 novih kamiona Volvo FH sa najnovijom tehnologijom uštede goriva, I-Save. Kompanija vidi potencijal u tome da smanji potrošnju goriva za 10 procenata, kao i da smanji emisije CO2 .
Veliki posao: Italijanski prevoznik kupio 1.000 Volvo kamiona

Lanuti grupa posluje u osam evropskih zemalja sa flotom od 1.800 kamiona. Njihova odluka da investiraju u 1.000 novih kamiona Volvo FH doneta je nakon sveobuhvatnog jednogodišnjeg testiranja potrošnje goriva, gde je novi Volvo FH opremljen I-Save tehnologijom bio upoređen sa ostalim kamionima u mešovitoj floti. Rezultat je bilo zapanjujuće smanjenje potrošnje goriva za 10 procenata u poređenju sa ekvivalentnim standardnim kamionom.*

„Princip obnavljanja flote kod nas u Lanuti grupi je davanje prioriteta vozilima sa niskim emisijama. Pored pouzdanosti, najvažniji faktori za nas su da težinu kamiona držimo što je moguće nižom, kako bismo omogućili veliku korisnu nosivost i smanjili potrošnju goriva na minimum. Nakon pozitivnog testnog perioda, odlučili smo da svi novi Volvo kamioni budu I-Save kamioni“, kaže Valter Lanuti, izvršni direktor Lanuti grupe.

Verzija I-Save Volvo kamiona FH kombinuje izuzetno efikasan motor sa karakteristikama uštede goriva, koje smanjuju potrošnju goriva na dugolinijskim turama - bez ugrožavanja sistema upravljanja. Opremljeni su i dodatnim sigurnosnim funkcijama, kao što su podrška za promenu trake i podrška za upozorenje vozača, koji pomažu u izbegavanju saobraćajnih nesreća.

„Ne pravimo kompromise u pogledu bezbednosti. Važno je ponuditi našim vozačima sigurno i udobno radno mesto, ali to je i način da pomognemo u osiguranju naše isporuke. Srećom, većina nesreća je manja. Ipak, kamionima često trebaju popravke i veoma je skupo kada kamion ne radi. Sve u svemu, verujem da su dodatni bezbednosni sistemi dobra investicija“, kaže Valter Lanuti.

Porudžbina od 1.000 Volvo FH kamiona sa I-Save tehnologijom biće isporučena Lanuti grupi tokom 2021. i 2022. godine.

„Imamo dugu i pouzdanu poslovnu vezu sa Lanuti grupom i zaista sam ponosan što su ukazali svoje poverenje Volvou i što su potvrdili izvanredne performanse koje isporučuju naši I-Save kamioni na polju uštede goriva. Ovo je podjednako važno kako za klimu tako i za naše kupce“, kaže Rodžer Alm, predsednik kompanije Volvo Trucks.

Činjenice
Svaka karakteristika I-Save-a dizajnirana je da smanji troškove goriva.

U Volvo FH sa I-Save-om je uključeno sledeće:

• D13TC turbokompaundni motor od 460 ks (2.600 Nm) ili 500 ks (2.800 Nm)
  • Veoma štedljive stražnje osovine
  • Isključivanje motora u praznom hodu
  • I-Cruise sa I-Roll-om, koji podešava brzinu kako bi smanjio potrošnju goriva
  • Hidraulična klipna pumpa za upravljanje
  • Ažurirani I-See
  • I-Shift ažuriran softverom optimizovanim za dugolinijske operacije

* u poređenju sa standardnim Volvo FH sa Euro 6 step C motorom.