Kamioni

Najveća isporuka građevinskih kamiona u 2020

Lotex Group iz Beograda, čija je delatnost niskogradnja - projektovanje i proizvodnju standardnih i specijalizovanih građevinskih konstrukcija, preuzela je i u eksploataciju uključila 15 kamiona iz familije FMX, što je najveća pojedinačna isporuka Volvo građevinskih vozila u Srbiji u 2020. godini.
Najveća isporuka građevinskih kamiona u 2020

Novi kupac se opredelio za 12 četvoroosovinskih vozila FMX 84R s kiper nadgradnjama zapremine tovarnog sanduka 20 m3, dva troosovinska vozila FMX 64R s kiper tovarnim sanducima zapremine 13 m3 i za jedan troosovinski tegljač FMX 64T. Za četvorosovinske kipere nadgradnje je isporučila poljska kompanija KH-KIPPER, a za troosovinske kipere srpska kompanija FILD. Kupac proučava ponudu za zaključivanje nekog od Volvo servisnih ugovora.

Lotex Group, osnovana 2017. godine, opredelila se da inicijalnu, početnu nabavku vozila za sopstveni vozni park čine samo Volvo kamioni, tako da trenutnu prevoznu flotu čini samo 15 novonabavljenih Volvoa iz familije FMX. Sva vozila su finansirana posredstvom Volvo Financial Services.

Na referentnoj listi objekata koje je izgradila ili u njihovoj izgradnji učestvovala Lotex Group su proizvodne-industrijske hale, sportski i rekreacioni centri, stambene i zgrade druge namene, pretežno u glavnom gradu Srbije, Beogradu i njegovoj široj okolini. Lotex Group je angažovana i na izgradnji velikih infrastrukturnih objekata u Srbiji.