×

Volvo FH odličan u prevozima peskovito-šljunkovitih materijala i kamenih agregata

Porodična prevoznička kompanija Đurić MEM iz Šimanovaca ove jeseni je kupila prvi novi Volvo kamion – tegljač FH s motorom od 500 KS, koji se, po navodima gospodina Dejana Đurića, zaduženog za organizaciju poslovanja, pokazao odličnim vozilom u transportu peska, šljunka i kamenih agregata.

„U našem voznom parku su do sada dominirali kamioni nemačkih proizvođača - trenutno su aktivna još tri vozila renomiranog brenda, ali smo se, na osnovu iskustava i preporuka kolega iz branše, odlučili da 2020. godine, prvi put, flotu obnovimo i uvećamo i Volvo tegljačem“, kaže gospodin Đurić. „Dodatni razlozi za ovu odluku su bili odlični uslovi finansiranja – vozilo smo dobili na kredit bez ikakvog učešća, izuzetna predusretljivost zaposlenih u Volvo d.o.o. Novi Banovci, pre svih prodavca, kao i spremnost Volvo Trucks da uvaži sve naše potrebe i zahteve. Već prvi mesec eksploatacije, tokom kojeg je kamion prevalio više od 10.000 km, opravdao je, pa i prevazišao sva naša očekivanja“, dodaje Dejan Đurić.

Prvenac u kompaniji Đurić MEM je najčešće angažovan na prevozu kamenih agregata iz okoline Valjeva do naručilaca u Beogradu i prirodnog peska i šljunka iz okoline Požarevca, takođe do gradilišta ili betonskih baza u Beogradu. To su kružne ture čija je dužina u oba pravca do 250 km pa se u istom danu može obaviti i više prevoza. „Zbog toga je od velikog značaja da vozilo bude uvek u punoj tehničkoj kondiciji, pouzdano i izdržljivo. Upravo takav je i naš prvi Volvo“, naglašava gospodin Đurić, koji veoma dobro poznaje i vozila i ovu vrstu prevozne delatnosti, budući da se istim poslom ranijih godina bavio i njegov otac.

„On je, kao i svi privatni prevoznici onog vremena, davnih osamdesetih počeo s jednim kiperom. Posao se polako uvećavao, ja ga nasledio i dalje unapredio pa je oktobra 2016. nastala i sadašnja firma, registrovana na moju suprugu, koja u nazivu ima i akronim od tri slova – početna imena naše dece. Možda će neko od njih nastaviti porodičnu tradiciju“, kaže gospodin Đurić. „No, jedno je sasvim izvesno: ako poslovno-finansijske okolnosti budu dopustile, u 2021. godini planiramo kupovinu drugog Volvo kamiona: biće to četvoroosovinski kiper, takođe na preporuku naših kolega i partnera, koji za taj kamion kažu da je u građevinskim prevozima doslovno neuništiv.“

Mirjana Božović
Direktor marketinga
Email: mirjana.bozovic@volvo.com

Volvo Trucks isporučuje kompletna transportna rešenja za zahtevne profesionalne kupce sa svojim punim asortimanom kamiona srednjih i teških tereta.
Korisnička podrška se pruža preko globalne mreže dilera sa 2.300 servisnih mesta u više od 130 zemalja. Volvo kamioni se sklapaju u 13 zemalja širom sveta.
2020. godine oko 94.000 Volvo kamiona je isporučeno širom sveta. Volvo Trucks je deo Volvo grupe, jednog od vodećih svetskih proizvođača kamiona,
autobusa, građevinske opreme i brodskih i industrijskih motora. Grupa takođe pruža kompletna rešenja za finansiranje i usluge.
Rad kompanije Volvo Trucks zasnovan je na osnovnim vrednostima kvaliteta, bezbednosti i brige o životnoj sredini.