Kamioni

Za Zijin Mining osam kipera Volvo FMX nove generacije

| 4 | 5
Kompaniji Zijin Mining iz Bora nedavno su isporučena četiri četvoroosovinska kamiona Volvo FMX 84R nove generacije sa Wielton kiper nadgradnjama zapremine 20 m3. Ovo je prva tranša od ukupno osam vozila istog tipa i konfiguracije, koliko je poručeno za isporuku u 2021. godini. Sa osam novih kipera, Zijin Mining će u svom voznom parku imati ukupno 22 Volvo kamiona, pretežno solo vozila s kiper nadgradnjama.
Zijin Mining
Novi Volvo FMX 84R

Svih osam novih FMX-ova je sa motorima od 13 litara, snage 420 KS, sa 2.100 Nm maksimalnog obrtnog momenta, I-SHIFT automatizovanim menjačima sa softverom za terenske (off-road) uslove eksploatacije, X-high (ekstra visokim šasijama), TR2 ojačanim zadnjim ogibljenjem i dnevnom kabinom. Kiper sanduci poljskog proizvođača (ugrađeni na šasije Volvo kamiona u renomiranoj kompaniji u Srbiji) su predviđeni za zadnje kipovanje.

Zijin Mining ima generalni matrični servisni ugovor sa Volvo Trucks Srbija. Vozila se održavaju u Boru, u sedištu kupca, do koga, po ustaljenoj dinamici ili na zahtev, u najkraćem roku stiže mobilna ekipa iz Volvo Truck Centra Doljevac, koja je zadužena za redovno i preventivno održavanje svih Volvo vozila kompanije Zijin Mining.