Kamioni

Volvo Trucks će predstaviti svoj put do nulte emisije i nulte nesreće na IAA

Volvo Trucks će pokazati svoju jaku poziciju u oblasti elektromobilnosti na IAA Transportation, glavnom svetskom sajmu za mobilnost, transport i logistiku. Kompanija će takođe prikazati nova bezbednosna rešenja i najnoviju tehnologiju za dekarbonizaciju transporta.
Električni asortiman Volvo Trucks-a je najširi u industriji, sa tri modela kamiona za teška opterećenja dostupna za naručivanje u Evropi.

Opšta tema za Volvo kamione na IAA Transportation for Commercial Vehicles sajmu, koji se održava od 20. do 25. septembra 2022. u Hanoveru, je „Ka nuli“ – nula emisija i nula nesreća.

 

Volvo Trucks će predstaviti svoju ponudu električnih kamiona – najširu u industriji – sa tri modela kamiona za teška i dva srednja teretna modela dostupna za naručivanje u Evropi. Kompanija će takođe pokazati svoju ponudu usluga za električne kamione, kao što su planiranje dometa i rute, rešenja za punjenje i finansiranje. Štaviše, Volvo će demonstrirati druga pogonska rešenja koja omogućavaju tegljačima da ostvare solidan napredak na svom putu ka nultim emisijama.

 

„Zajedno sa našim kupcima i njihovim kupcima mi smo na putu ka nultim emisijama. Radujemo se što ćemo pokazati naše odlične kamione i usluge koje omogućavaju prevoznicima da smanje CO2 dok istovremeno vode konkurentan posao. Bez obzira na pogonsku liniju – električni, gasni ili konvencionalni dizel kamion – mi nudimo rešenja za povećanu energetsku efikasnost i smanjenje uticaja na klimu“, kaže Roger Alm, predsednik kompanije Volvo Trucks.

 

U oblasti bezbednosti, Volvo Trucks će, između ostalog, prikazati svoj novi bezbednosni sistem za zaštitu pešaka i biciklista. Sistem uključuje dvostruki radar na svakoj strani kamiona, kao i funkcije koje podržava kamera.

 

Volvo Trucks će imati nekoliko kamiona dostupnih za probnu vožnju u spoljašnjem delu izložbe, kao što su Volvo FL Electric i Volvo FE Electric. Pored toga, drugi kamioni kao što su Volvo FH sa I-Save-om, Volvo FM LNG i Volvo FH16 za najteže transportne zadatke takođe će biti izloženi u spoljašnjem izložbenom prostoru.

 

Mogućnosti za konferenciju za štampu i intervjue:

 

Štand Volvo Trucks, Hala 21, štand A35

Kada: ponedeljak, 19. septembar od 11.50 časova

 

Roger Alm, predsednik kompanije Volvo Trucks, i Jessica Sandström, potpredsednica Globalnog menadžmenta proizvoda, biće dostupni za intervjue tokom 19. septembra. Ako imate dodatne zahteve za intervjue sa drugim predstavnicima Volvo Trucks-a, kontaktirajte Volvo predstavnike za odnose sa medijima na štandu.

 

LINK slike visoke rezolucije

Za više informacija, osoba za kontakt je:

Tijana Savić

Marketing Manager
+381 63 101 5607
tijana.savic@volvo.com

Kompanija Volvo Trucks nudi kompletna transportna rešenja za probirljive profesionalne kupce sa čitavim nizom srednjih i teških kamiona. Podršku kupcima obezbeđuje globalna mreža distributera koja se sastoji od 2.200 servisnih radionica u 130 zemalja. Volvo kamioni se sklapaju u 13 zemalja sveta. U 2021. godini, isporučeno je oko 123.000 Volvo kamiona širom sveta. Kompanija Volvo Trucks je deo Volvo grupacije, jednog od vodećih svetskih proizvođača kamiona, autobusa, građevinske opreme i brodskih i industrijskih motora. Grupacija takođe nudi kompletna rešenja za finansiranje i servisiranje. Kompanija Volvo Trucks zasniva svoj rad na glavnim vrednostima: kvalitetu, bezbednosti i zaštiti životne sredine.