Kamioni

DHL i Volvo Trucks započinju novu saradnju sa nultom emisijom štetnih gasova sa porudžbinom do 44 električna kamiona

Volvo Trucks i Deutsche Post DHL Group potpisali su sporazum o saradnji kako bi ubrzali prelazak na vozila sa nultom emisijom izduvnih gasova. DHL namerava da intenzivira prelazak na teške električne kamione postavljanjem ukupno 44 nova električna Volvo
DHL i Volvo Trucks započinju novu saradnju sa nultom emisijom štetnih gasova sa porudžbinom do 44 električna kamiona
Važan faktor u odluci DHL-a da ubrza prelazak na vozila sa nultom emisijom je zbog pozitivnog iskustva koje ima sa korišćenjem električnog kamiona Volvo u Londonu.

Predviđena narudžbina uključuje 40 električnih kamiona modela Volvo FE i Volvo FL, koji će se koristiti za dostavu paketa u gradskom transportu. Električni kamioni za duže rute su takođe deo obima i DHL je ​​odlučio da počne da koristi Volvo kamione za regionalne transporte, počevši od četiri Volvo FM Electric kamiona u Velikoj Britaniji.

 

Prvi kamioni su već naručeni, šest od DHL Parcel UK i dva od DHL Freight-a. Ovo će rezultirati godišnjom uštedom od skoro 600 tona CO2 i skoro 225.000 litara dizel goriva za Deutsche Post DHL Group.

 

„Posvećeni smo da ispunimo rastuću potražnju kupaca za zelenim i održivim rešenjima i da postignemo naš dugoročni cilj neto nulte emisije do 2050. godine. Kao dobavljač logističkih usluga, konverzija našeg voznog parka je važna poluga koja nam takođe pomaže da izbegnemo emisiju CO2 na putu. Nekoliko naših sektora će tako imati koristi od ovog sporazuma sa Volvo Trucks-om“, objašnjava Pablo Ciano, izvršni potpredsednik za korporativni razvoj u Deutsche Post DHL Grupi.

 

Važan faktor u odluci DHL-a da ubrza prelazak na vozila sa nultom emisijom je zbog pozitivnog iskustva koje ima sa korišćenjem električnog kamiona Volvo u Londonu od novembra 2020. – isporukom poslednje milje u trgovački kvart Vest End. Vozilo je bilo prvi potpuno električni komercijalni teški kamion koji se koristio za urbanu logistiku u Velikoj Britaniji.

 

„DHL je ​​važan globalni logistički provajder, posvećen smanjenju svog uticaja na klimatske promene. Zajedno možemo da napravimo razliku na bolje i ponosan sam što ćemo raditi u duhu partnerstva, sa ciljem da postignemo naše naučno zasnovane ciljeve za smanjenje uticaja na klimu“, kaže Roger Alm, predsednik kompanije Volvo Trucks.

 

Saradnja podrazumeva usvajanje novih Volvo tehnologija i zajedničke razvojne aktivnosti u oblasti elektrifikacije. Sporazum takođe uključuje analizu DHL-ovih transportnih operacija od strane Volvo Trucks-a, sa ciljem da se obezbedi uspešna primena električnih transportnih rešenja po meri.

 

Volvo Trucks je vodeći na tržištu teških potpuno električnih kamiona u Evropi, sa tržišnim udelom od 42% u 2021. Već 2019. godine, Volvo Trucks je započeo serijsku proizvodnju električnih kamiona, kao jedan od prvih brendova kamiona u svetu koji je uraditi tako. Kompanija je isporučila električne kamione širokom spektru kupaca u Evropi, Severnoj Americi i Australiji.

 

LINK visoke rezolucije

LINK press release

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,300 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 12 countries across the globe. In 2022 approximately 145,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.