Kamioni

Počinje prodaja Volvo-ovih teških električnih kamiona

Prodaja električnih kamiona Volvo Trucks za teške uslove rada sada je povećana sa zvaničnim otvaranjem sistema porudžbina.
Počinje prodaja Volvo-ovih teških električnih kamiona
Volvo Trucks je sada zvanično otvorio sistem naručivanja za svoju ponudu električnih kamiona za teške uslove rada.

Volvo Trucks je zvanično otvorio sistem porudžbina električnih kamiona za teške uslove rada, Volvo FH, Volvo FM i Volvo FMX. Serijska proizvodnja će početi na jesen i povećavaće se postepeno. Električni kamioni će se za početak proizvoditi u CO2 neutralnoj fabrici Tuve u Geteborgu.

 

„Ovo je prekretnica za Volvo Trucks. Postoji veliko interesovanje kupaca za naručivanje ovih fantastičnih kamiona. Do sada smo uglavnom nudili kupcima i partnerima da potpišu pisma o namerama za kupovinu, ali sada počinjemo da potpisujemo čvrste porudžbine, što je veliki korak napred za elektrifikaciju“, kaže Roger Alm, predsednik Volvo Trucks.

 

Godine 2021. Volvo Trucks je primio porudžbine, uključujući pisma o namerama za kupovinu, za više od 1.100 električnih kamiona u preko 20 zemalja.

 

Električne verzije Volvo srednjih kamiona Volvo FE, Volvo FL i Volvo VNR su već u serijskoj proizvodnji. Najveća tržišta za Volvo električne kamione u Evropi trenutno su Norveška, Švedska i Nemačka. Volvo Trucks je lider na evropskom tržištu za teške električne kamione sa tržišnim udelom od 42% u 2021. godini, a takođe ima vodeću poziciju u Severnoj Americi.

 

„Očigledno postaje konkurentska prednost biti u mogućnosti da ponudimo tiha transportna rešenja sa nultom emisijom izduvnih gasova“, komentariše Rodžer Alm.

 

Sa ukupno šest modela električnih kamiona u proizvodnji od ove godine, Volvo Trucks ima najkompletniju liniju električnih kamiona u globalnoj industriji kamiona, koja pokriva sve, od gradske distribucije i rukovanja otpadom do gradskog građevinskog transporta i regionalnog transporta. Cilj kompanije je, da polovina ukupne prodaje kamiona bude električna do 2030.

 

Činjenice:

Modeli traktora Volvo FH, Volvo FM i Volvo FMX Electric su sada pušteni u prodaju

Ostale verzije će biti puštene u prodaju u četvrtom kvartalu 2022. godine.

 

Link - slike visoke rezolucije 

Za više informacija, osoba za kontakt je:

Tijana Savić

Marketing Manager
+381 63 101 5607
tijana.savic@volvo.com

Kompanija Volvo Trucks nudi kompletna transportna rešenja za probirljive profesionalne kupce sa čitavim nizom srednjih i teških kamiona. Podršku kupcima obezbeđuje globalna mreža distributera koja se sastoji od 2.200 servisnih radionica u 130 zemalja. Volvo kamioni se sklapaju u 13 zemalja sveta. U 2021. godini, isporučeno je oko 123.000 Volvo kamiona širom sveta. Kompanija Volvo Trucks je deo Volvo grupacije, jednog od vodećih svetskih proizvođača kamiona, autobusa, građevinske opreme i brodskih i industrijskih motora. Grupacija takođe nudi kompletna rešenja za finansiranje i servisiranje. Kompanija Volvo Trucks zasniva svoj rad na glavnim vrednostima: kvalitetu, bezbednosti i zaštiti životne sredine.