SRBIJA

Počinje prodaja Volvo-ovih teških električnih kamiona

Prodaja električnih kamiona Volvo Trucks za teške uslove rada sada je povećana sa zvaničnim otvaranjem sistema porudžbina.
Počinje prodaja Volvo-ovih teških električnih kamiona
Volvo Trucks je sada zvanično otvorio sistem naručivanja za svoju ponudu električnih kamiona za teške uslove rada.

Volvo Trucks je zvanično otvorio sistem porudžbina električnih kamiona za teške uslove rada, Volvo FH, Volvo FM i Volvo FMX. Serijska proizvodnja će početi na jesen i povećavaće se postepeno. Električni kamioni će se za početak proizvoditi u CO2 neutralnoj fabrici Tuve u Geteborgu.

„Ovo je prekretnica za Volvo Trucks. Postoji veliko interesovanje kupaca za naručivanje ovih fantastičnih kamiona. Do sada smo uglavnom nudili kupcima i partnerima da potpišu pisma o namerama za kupovinu, ali sada počinjemo da potpisujemo čvrste porudžbine, što je veliki korak napred za elektrifikaciju“, kaže Roger Alm, predsednik Volvo Trucks.

Godine 2021. Volvo Trucks je primio porudžbine, uključujući pisma o namerama za kupovinu, za više od 1.100 električnih kamiona u preko 20 zemalja.

Električne verzije Volvo srednjih kamiona Volvo FE, Volvo FL i Volvo VNR su već u serijskoj proizvodnji. Najveća tržišta za Volvo električne kamione u Evropi trenutno su Norveška, Švedska i Nemačka. Volvo Trucks je lider na evropskom tržištu za teške električne kamione sa tržišnim udelom od 42% u 2021. godini, a takođe ima vodeću poziciju u Severnoj Americi.

„Očigledno postaje konkurentska prednost biti u mogućnosti da ponudimo tiha transportna rešenja sa nultom emisijom izduvnih gasova“, komentariše Rodžer Alm.

Sa ukupno šest modela električnih kamiona u proizvodnji od ove godine, Volvo Trucks ima najkompletniju liniju električnih kamiona u globalnoj industriji kamiona, koja pokriva sve, od gradske distribucije i rukovanja otpadom do gradskog građevinskog transporta i regionalnog transporta. Cilj kompanije je, da polovina ukupne prodaje kamiona bude električna do 2030.

Činjenice:

Modeli traktora Volvo FH, Volvo FM i Volvo FMX Electric su sada pušteni u prodaju

Ostale verzije će biti puštene u prodaju u četvrtom kvartalu 2022. godine.

Link - slike visoke rezolucije

For further information, please contact:

Jan Strandhede
Media Relations Director, Volvo Trucks
Tel: +46 31 3233715
Email: jan.strandhede@volvo.com

Volvo Trucks supplies complete transport solutions for discerning professional customers with its full range of medium- and heavy-duty trucks. Customer support is provided via a global network of dealers with 2,200 service points in about 130 countries. Volvo trucks are assembled in 13 countries across the globe. In 2021 approximately 123,000 Volvo trucks were delivered worldwide. Volvo Trucks is part of the Volvo Group, one of the world’s leading manufacturers of trucks, buses, construction equipment and marine and industrial engines. The group also provides complete solutions for financing and service. Volvo Trucks’ work is based on the core values of quality, safety and environmental care.