Kamioni

Specijalne cene u servisnoj akciji Volvo kamiona za bezbrižnu zimsku eksploataciju

Po sniženim, povoljnim cenama vlasnicima Volvo kamiona se nudi mogućnost zamene kaiševa i zatezača, PDF filtera, rashladne tečnosti, seta kvačila i podešavanje ventila.
Specijalne cene u servisnoj akciji Volvo kamiona za bezbrižnu zimsku eksploataciju

U svojim servisno-prodajnim centrima u Novim Banovcima, Novom Sadu, Čačku i Doljevcu, Volvo Trucks Srbija vlasnicima kamiona ove marke nudi mogućnost da do 31. marta 2023. godine pripreme svoja Volvo vozila za bezbrižniju i pouzdaniju eksploataciju u zimskim mesecima. Za sve delove koji se ugrađuju u toku ove servisne kampanje i za rad Volvo tehničara formirane su specijalne cene, osetno niže od redovnih.

Paketom zamene kaiševa i zatezača, za koji je cena bez PDV-a od 76.491 dinar, obuhvaćeni su kaiševi aletrnatora i visko ventilatora, zatezači na alternatoru i visko ventilatoru, roler i rad tehničara. Zamena PDF filtera sa radom tehničara košta od 67.302 dinara. Volvo Trucks podseća da zaprljan PDF filter povećava potrošnju goriva i rizik od oštećenja motora, a utiče i da vozilo ne ispunjava sve strožije ekološke propise. Zamenom DPF filtera se smanjuju učestalost njegove regeneracije i potrošnja goriva i produžava radni vek motora.

Tokom ove zimske servisne kampanje, zamena rashladne tečnosti s radom košta od 20.801 dinar (bez PDV-a). Pravovremenom zamenom rashladne tečnosti eliminiše se mogućnost njenog potencijalnog zamrzavanja, sprečava stvaranje naslaga u hladnjaku i omogućava ispravno hlađenje motora, a to posredno utiče i na smanjenje potrošnje goriva.

Po ceni od 186.800 dinara (bez PDV-a) vlasnicima Volvo kamiona se nudi i zamena seta kvačila. U ovaj paket su uključeni set kvačila (potisna ploča, lamela i ležaj zamajca), cilindar kvačlila i rad.

Volvo servisna služba sugeriše da je pravo vreme da se s dolaskom hladnih dana prekontroliše zazor na ventilima. Pravilno podešen zazor obezbeđuje mirniji rad motora, produžava njegov radni vek i smanjuje potrošnju goriva. Paketom podešavanja zazora („štelovanja“) ventila, koji košta od 13.107 dinara bez PDV-a, obuhvaćena je i kompjuterska dijagnostika vitalnih komponenti, a za sve eventualne nedostatke nudi se popravka uz popust od čak 25 odsto na ugrađene delove.

Volvo Trucks podseća da se samo u njegovim ovalšćenim servsima može ostvariti pravo na međunarodnu garanciju od dve godine na zamenjene originalne rezervne delove.