Kamioni

Još jedna velika isporuka FMX kamiona za srpsku kompaniju Lotex Group

Lotex Group iz Beograda, kompanija koja se bavi pružanjem građevinskih usluga, preuzela je još 20 četvoroosovinskih kipera Volvo FMX, čime je i ove godine svrstana među kupce s najvećim brojem odjednom isporučenih vozila ove familije. Ta kompanija je, naime, prvih 15 Volvo vozila (12 četvoroosovinskih vozila FMX 84R, dva troosovinska FMX 64R i jedan troosovinski tegljač FMX) preuzela pre dve godine, što je u to vreme bila najveća pojedinačna isporuka Volvo građevinskih vozila u Srbiji u 2020
Još jedna velika isporuka FMX kamiona za srpsku kompaniju Lotex Group

Ove godine se kupac odlučio da nova vozila budu opremljena motorima od 420 KS i KH Kipper nadogradnjama zapremine 20m3. U floti mlade i sve uspešnije kompanije iz Beograda su samo Volvo kamioni, a pored njih u mašinskom parku od ranije je i nekoliko građevinskih mašina iz proizvodnog programa Volvo Construction Equipment.

 

Za ranije kupljene i kamione iz ovogodišnje isporuke Lotex Group je potpisala Volvo Plave ugovore o redovnom i preventivnom održavanju. Kupac je inače veoma zadovoljan servisnim i ostalim uslugama glavnog Volvo Trucks centra u Srbiji, u Novim Banovcima.

 

Pre kupovine prvih Volvo kamiona, Lotex Group je sprovela uporednu analizu svih kamionskih brendova dostupnih na tržištu Srbije – Volvo kamioni su imali najviše pozitivnih ocena, što je bilo presudno da prevoznu flotu čine samo vozila ovog proizvođača.

 

Lotex Group je osnovana 2017. godine. Osnovna delatnost je izvođenje građevinskih i građevinsko-zanatskih radova na objektima niskogradnje i visokogradnje (betonskih i čeličnih konstrukcija), izrada projektno tehničke dokumentacije, kao i izgradnja i prodaja stambeno-poslovnih i industrijskih objekata. Za pet godina uspešno su realizovani brojni projekti, zahvaljujući i tome što se investitorima-naručiocima poslova pruža kompletan servis – od projektovanja, obezbeđivanja dozvola i saglasnosti za izvođenje, unapređenje postojećih tehničkih rešenja, praćenje administrativnih zahteva projekta,do izvođenja kako grubih građevinskih radova, tako i radova po sistemu ključ u ruke.

 

Lotex Group je angažovana i u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji.