Od malih nogu u društvu Volvo kamiona

Na tržištu Srbije, Volvo Trucks se već dugo bavi i bezbednosnom edukacijom najmlađih učesnika u saobraćaju kroz brojne programe i akcije. U tom cilju u sedištu Volvo Trucks u Srbiji, u Novim Banovcima, nedavno su boravili mališani iz dečijeg vrtića Bajka sa Novog Beograda.
Od malih nogu u društvu Volvo kamiona

Bila je ovo prilika i da se realizuje deo aktivnosti predviđenih edukativnim programom vrtića Bajka – da se mališanima uživo pokažu i približe zanimanja koja se obavljaju van kancelarije. Raznovrstan program, specijalno prilagođen njihovom uzrastu, posebno je bio posvećen bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju. Kroz filmove i priču, domaćini su ih upoznali sa bezbednim ponašanjem u saobraćaju, naročito kada se „susretnu“ s kamionima i drugim velikim vozilima.

Malim gostima su najzanimljiviji bili ulazak u Volvo kamione i kratko objašnjenje kako funkcionišu neki od glavnih uređaja, za šta su se  postarali direktor posleprodaje i instruktor za vozače. Oni su devojčicama i dečacima uzrasta pet  godina pokazali i moderno opremljenu radionicu u kojoj se održavaju Volvo kamioni i autobusi.

Generalna direktorka za Volvo Trucks Adriatic South region - Dragana Krstić upoznala ih je sa osnovnim vrednostima Volvo kamionskog brenda.

A kako je to inače uobičajeno za posebne goste, mališane iz dečijeg vrtića Bajka, domaćini su pripremili posluženje. Na kraju nezaboravnog druženja s Volvoom, kući su poneli kačkete i poster-zajedničku fotografiju, koja će ih godinama podsećati na nezaboravne posetu i prvi kontakt s Volvo brendom.

Na kraju posete mališani su maštovitim crtežima na temu Volvo kamioni, na originalan način se zahvalili našoj kompaniji  na edukaciji i poklonili nam ih.

Kao kompanija koja uvek misli na lokalnu zajednicu i na njene najmlađe članove, Volvo Trucks je u Srbiji sproveo niz društveno odgovornih projekata. Deca su ugrožena više od ostalih učesnika u saobraćaju, pa je zbog toga Volvo Trucks preduzeo konkretne aktivnosti da bi popravili obeshrabrujuće stanje u ovoj oblasti.Od 2015. godine pokrenuta je i akcija „Stop Look Wave“ u Srbiji , koja na kreativan način i kroz raznovrsne aktivnosti edukuje najmlađe u polju bezbednosti u saobraćaju.

Razlog za organizovanje ovih aktivnosti je više nego ubedljiv: po podacima Svetske zdravstvene organizacije, svake godine širom sveta u saobraćajnim nesrećama pogine više stotina osoba mlađih od 19 godina.

“Deca su ugrožena više od ostalih učesnika u saobraćaju. Cilj nam je da kroz ovakva druženja podstaknemo i zaposlene u dečijim ustanovama, kao i roditelje i javnost da se uključe u promociju sigurnosti sopstvene dece i dece u svojim zajednicama “ izjavila je Dragana Krstić, Generalna direktorka za Volvo Trucks Adriatic South region.

Volvo Trucks se potrudio i kroz ovaj događaj za najmlađe da ulepša dan mališanima ove ustanove. Ova saradnja kompanije Volvo Trucks i predškolske ustanove Bajka je nova, i u planu je da se ova edukacija nastavi i sa drugim ustanovama sa decom ovog uzrast u Srbiji u narednom periodu.