Osam novih Volvo kamiona za Dugić doo

Nakon dobrih iskustva s ranije kupljenim Volvo kamionima, privredno društvo Dugić Tomislav doo iz Saranova kod Toplole, u ovoj godini preuzelo je još osam novih vozila – tri tegljača iz familije FM i pet kipera iz familije FMX. Skoro polovinu flote ovog privrednog društva, u vlasništvu gospodina Tomislava Dugića, sada čine Volvo kamioni.
Osam novih Volvo kamiona za Dugić doo

Prvi Volvo kamion, polovni kiper, u porodičnu kompaniju iz Saranova stigao je pre desetak godina. Potvrdio je sve superlative koji krase kamione poznatog brenda, ali su prvi novi Volvo kamioni kupljeni tek 2019. „Značajno su nam se uvećali transportni poslovi na izgradnji autoputeva u Srbiji, pa je to bio povod da pre tri godine kupimo prvih pet novih četvoroosovinskih Volvo kipera FMX13 sa motorima od 420 KS na kojima su Wielton kiper tovarni sanduci od 20 kubnih metara“, kaže Aleksandar Dugić, jedan od dvojice sinova gospodina Tomislava, koji se opredelio da s ocem produži i unapređuje porodični posao.

Gospodin Tomislav Dugić je, naime, još 1984. osnovao preduzetničku radnju za molerske poslove, ali je nedugo potom otpočeo i s prvim aktivnostima i u visokogradnji. Noviju istoriju tog privrednog društva ispisuju zemljani radovi u niskogradnji i prevozne usluge na izgradnji autoputeva u Srbiji – transport rasutih tereta kiper kamionima i kiper poluprikolicama (zemlje, kamena, tucanika, šljunka, peska). Po rečima gosp. Aleksandra Dugića, na tim prevoznim poslovima njihovi kamioni su angažovani već 12 godina, intenzivnije od 2018. godine kada su uposleni na koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru.

Početkom 2021. Dugić doo počinje s prevozom rasutih tereta na Moravskom koridoru (kroz direktni aranžman s glavnim izvođačem radova, kompanijom Behtel) i za te poslove angažuje desetak svojih kipera. Na ovom poslu kod Kruševca kamioni Dugić doo su bili uposleni do kraja 2021. U tom periodu preduzumljivi Dugići naručuju novih pet četvoroosovinskih kipera FMX13 460, takođe s Wielton kiper nadgradnjama zapremine 22 m3 koji su isporučeni krajem maja. U međuvremenu glavnina prevozničkih aktivnosti je početkom ove godine preseljena u blizinu Kraljeva, kod sela Adrani, gde Dugić doo direktno pruža prevozne usluge izvođaču radova, kompaniji Enka. Na tom poslu je trenutno angažovano više od 15 kipera, a to je praktično i prvi zadatak za pet novopristiglih Volvoa.

Prošle godine Dugić doo je počeo poslove i sa velikim proizvođačem cementa - privrednim društvom Moravacem iz Popovca kod Paraćina - za čije potrebe obavlja deo transporta cementa u rinfuznom stanju. Zbog toga je 2021. Dugić doo naručio tri nova Volvo tegljača FM13 420 sa kompresorima čuvenog francuskog proizvođača Mouvex za pokretanje pumpi za istovar cementa. Tako opremljeni Volvo tegljači sa niskim kabinama su idealna kombinacija za vuču tri nove poluprikolice „refulerke“ za transport praškastih materijala (konkretno cementa) italijanskog proizvođača O.ME.P.S. zapremine 35 m3. Ta tri FM tegljača nove generacije su isporučena u februaru 2022.

„I novi Volvo tegljači i kiperi su se pokazali odličnim na svim prevozima na kojima su angažovani. Za mene je Volvo marka broj 1 u kategoriji kipera i sasvim je izvesno da će pri novim kupovinama Volvo imati 100% prednosti nad svim konkurentima. Veoma smo zadovoljni i vozilima i kompletnom saradnjom s Volvoom – i servisnim uslugama u Volvo centru u Čačku i prodajnom podrškom koju dobijamo od regionalnog prodajnog savetnika, gospodina Dimitrija Tucovića. Nemamo nikakvih razloga da menjamo partnere koji izlaze u susret svim našim zahtevima i zato je Volvo sada naš brend-favorit“, naglašava Aleksandar Dugić.