Kamioni

Volvo Trucks obeležava svetski dan očuvanja energije 14.februar

Značaj korišćenja energije, potrošnje i uticaja energije na održivost globalnog ekosistema, života i razvoja je pitanje koje je važno za sve nas.
Volvo-Eko-FCB

Želeli bismo da zajedno utičemo, prvo svojim ličnim primerom, na podizanje i buđenje svesti o značaju očuvanja energije.

Volvo Trucks kao društveno odgovorna kompanija u svemu što radi primenjuje princip održivosti. Kao lider u  polju elektromobilnosti, medju prvima je dala svoj doprinos smanjenju uticaja na klimatske promene, počevši sa proizvodnjom cele game električnih komercijalnih vozila. Da bi se ubrzao prelazak na održiviji transport, cilj kompanije Volvo Trucks je da ceo asortiman proizvoda bude bez upotrebe fosilnih goriva do 2040. Električni kamioni će igrati ključnu ulogu u postizanju tog cilja.

Naš cilj je da edukujemo naše kupce, javnost i zajedno uradimo nešto dobro za našu planetu.

Svako od nas može da da svoj doprinos i da u svakodnevnom životu shvati važnost okretanja održivim neiscrpnim izvorima ili alternativnim vidovima energije kako bi energetski sistem bio izvestan.

Ukoliko ste vlasnik kompanije unapredite energetske efikasnosti u industrijskim postrojenjima, halama, pogonima, korišćenjem obnovljivih izvora energije u cilju stvaranja samoodrživih sistema, korišćenjem savremene pametne štedljive tehnologije. Ukoliko ste pojedinac unapređenjem energetske efikasnosti kuća i stanova postavljanjem dobre izolacije, zamenom stolarije, racionalnim korišćenjem električne i toplotne energije u domu, zamenom klasičnih sijalica LED i štedljivim sijalicama, korišćenjem dnevnog svetla svugde gde je moguće, isključivanjem većine električnih uređaja dok ih ne koristimo i vođenjem računa o načinu gradnje objekata dajte svoj doprinos.

Štedljivo korišćenje energije ne podrazumeva narušavanje kvaliteta života, već niz konkretnih mera i aktivnosti koje će dovesti do promene načina ponašanja i odgovornijeg odnosa svih članova društva.

Pozivamo vas da date svoj doprinos i zajedno stvorimo svet u kome želimo da živimo.