Kamioni

GoMiD: 15 godina poverenja u Volvo kamione

Transportna kompanija iz Ivanjice nedavno je preuzela još jedan novi Volvo tegljač, a nekoliko meseci ranije i nove Volvoe za svoju kompaniju u Sloveniji, potvrđujući tako izuzetnu lojalnost Volvo brendu, koja traje punih 15 godina.
new truck

Najnoviji u GoMiD-ovoj floti u Ivanjici je tegljač FH 42T s vrlo ekonomičnim TurboCompaund motorom od 460 KS i tehnologijom za uštedu goriva I-SAVE. Kao i ranijih godina, tegljač je (ovog puta zajedno s poluprikolicom) finansiran kreditnim aranžmanom Volvo Financial Services. Budući da je namenjen međunarodnom transportu, što je i glavni posao ovog preduzeća, opremljen je komfornom Globetrotter kabinom sa hladnjakom za hranu i osvežavajuća pića, rezervoarima za gorivo ukupne zapremine 1.305 litara, navigacijom, vazdušnim sirenama i roll-barom na vrhu krova kabine, ali i jednim od tehničkih „specijaliteta“ na Volvo kamionima nove generacije – kamerom s desne strane, koja „nadgleda“ bočni deo vozila i svako skretanje udesno čini neuporedivo bezbednijim, jer vozaču omogućava da (na sekundarnom ekranu) uoči pešake, bicikliste, ostale učesnike u saobraćaju, eventualne prepreke, a pomaže i pri parkiranju vozila odnosno prilasku na utovarno/istovarnu rampu.
 

GoMiD sada u prevoznoj floti u Srbiji ima 22 tegljača u sa Euro VI i jedan s EEV motorom iz 2011. koji je do sada, bez ikakvih značajnijih intervencija prešao više od 930.000 km. U Sloveniji, u kompaniji-ćerki NDF Logistik, formiranoj 2015. godine, posle novih kupovina, sada je 13 Volvo tegljača, svi su sa Euro VI motorima, a najstariji iz 2016.
 

Prve nove Volvo kamione GoMiD je kupio 2008. „Zahvaljujući Volvo finansiranju, tada smo kupili prva dva nova FH tegljača s Euro V motorima od 440 KS i I-Shift menjačima. Pre toga smo, punih jedanaest godina, kupovali samo polovna vozila različitih proizvođača, uključujući i Volvo“, kaže jedan od suvlasnika kompanije i organizator transporta, Nenad Krdžić. „I GoMiD i NDF Logistik voze samo na Volvo točkovima - kako zbog GoMiD-ovih dobrih iskustava s prvim polovnim, a kasnije i novim Volvo kamionima, tako i zbog izvanredne saradnje s regionalnim predstavnikom Volvo Financial Services, tako i s prodavcem kamiona u Volvo Trucks centru u Čačku. Ali, nikako se ne smeju zapostaviti tradicionalne vrednosti Volvo tegljača – kvalitet, visok komfor kabine, pouzdanost… FH je doslovno neumorno vozilo, što ću ilustrovati podatkom da neki od tegljača iz slovenačke flote, bez napora i ozbiljnijih problema, godišnje ’okrenu’ i više od 130.000 kilometara“, dodaje gospodin Nenad Krdžić.