Kamioni

NN Borović: Volvo FH je pouzdan, pravi kamion za duge ture

Među brojnim kupcima novih Volvo kamiona u ivanjičkom kraju od nedavno je transportno preduzeće NN Borović, koje je, na osnovu ranijih dobrih iskustava s polovnim Volvo kamionima, ove godine prvi put kupilo dva nova tegljača FH 500 I-SAVE.
borovic

Prvi Volvo kamion, tegljač FH s motorom od 440 KS, kompanija NN Borović iz Ivanjice je kupila još 2010. godine - od službe za prodaju polovnih kamiona u Volvo d.o.o. u Novim Banovcima. U NN Borović je proveo nekoliko godina i za to vreme, bez značajnih popravki, prešao skoro 500.000 km, a novom vlasniku prodat kada je na brojčaniku okrenuo 900.000 km.
 

„Dobra iskustva s prvim Volvoom, uz to još i korišćenim, doprinela su da se lako odlučim da u više navrata ponovo kupujem polovna vozila ove marke. Vozači i svi u preduzeću bili su posebno zadovoljni solo kamionima (tandemima) koje smo, sa četvorogodišnjim ’stažom’, kupovali u Sloveniji. Od polovnih Volvoa ostao je još samo jedan solo kamion s tri osovine (treća je prateća) koji vuče tandem prikolicu s dve osovine“, kaže vlasnik i direktor NN Borović, gospodin Raško Borović, i nastavlja: „Budući da su se prethodni Volvoi dokazali i u najtežim iskušenjima, da sam se uverio u odličnu servisnu podršku – a ona je u međunarodnom transportu od presudnog značaja, uz sugestije vozača i članova porodice zaposlenih u mojoj kompaniji, ali i na preporuku nekoliko kolega koji se bave sličnim poslom vrlo zadovoljnih Volvo kamionima, odlučio sam se da ove godine kupim prva dva nova Volvo tegljača.“
 

Gospodin Borović je odabrao uobičajenu specifikaciju za dugolinijski tegljač: motor od 500 KS sa turbocompaundom i I-SAVE tehnologijom za uštedu goriva, telematski sistem Volvo Connect s paketima za pozicioniranje vozila i praćenje efikasnosti vožnje, Globetrotter kabina sa dva kreveta, usmerivači vazduha (spojleri) na šasiji, visokokvalitetni pneumatici i metalik plava boja, kojom su bili obojeni i prvi FH kamioni nove generacije na promociji u Srbiji. Novi tegljači će vući nove poluprikolice s ceradom dva renomirana proizvođača iz serije Varios (sa sistemom za podizanje krova, koji omogućava lakši utovar paleta „na sprat“). Tegljači i poluprikolice su kupljeni na četvorogodišnji prekogranični kreditni aranžman, koji, za mnoge kupce u Srbiji, već godinama vrlo uspešno realizuje Volvo Financial Services.
 

Transportno preduzeće NN Borović je formirano 1997. godine i odmah otpočelo s međunarodnim transportom (pre toga, zbog sankcija, gospodin Borović se tri godine bavio prevozima u Srbiji). To je porodična kompanija sa 45 zaposlenih u kojoj, uz gospodina Raška, rade i svi članovi najuže porodice - supruga, kćer, sinovi. U voznom parku su, posle nabavke dva nova Vovoa, 37 vozila različitih brendova. NN Borović već godinama ima stalne korisnike transportnih usluga, među kojima su i neki od najvećih izvoznika iz Srbije. Vozila NN Borović najčešće se mogu videti na linijama između Srbije i Danske, Francuske i Portugala, ali i do destinacija u Italiji, Austriji, Nemačkoj, Španiji… Novi Volvo tegljači su kupljeni upravo za duge destinacije, kakve su, pre svih, one do krajnjeg jugozapada Evrope. Ivanjičko preduzeće se, inače, pored međunarodnog, bavi i domaćim transportom, a u voznom i mašinskom parku su još i kiperi i radne mašine. NN Borović ima sopstveno održavanje kamiona i radnih mašina, ali i servisne ugovore sa ovlašćenim radionicama.