Kamioni

Prvi Volvo tegljač za KNS Trans iz Duvaništa

Bogato opremljen Volvo FH500 prvo novo vozilo u floti mladog prevoznika iz Duvaništa, naselja na dvadesetak kilometara jugozapadno od Šapca.
first Volvo tractor

U poslovima s drumski prevozom, tridesetosmogodišnji Miloš Sredojević je još od 2007, pretežno u ulozi dispečera u više renomiranih kompanija u šabačkom kraju. Prošle godine gospodin Sredojević se odlučio da oformi sopstveno preduzeće – KNS Trans  - koje će se baviti delatnošću u kojoj je „ispekao zanat“ – međunarodnim prevozom. Njegovo mlado preduzeće je za početak kupilo dva korišćena tegljača i otpočelo s prevozima komercijalne robe. U ovoj godini gospodin Miloš se odlučio da proširi vozni park i kupi prvi novi tegljač: odabrao je Volvo iz proslavljene i najpopularnije familije FH.
 

„Od kolega u ovom poslu, posebno od onih u kompaniji Milenković, u kojoj sam još uvek zaposlen, dobio sam najbolje preporuke za Volvo tegljače: da su ekonomični, pouzdani i da imaju odlično organizovano servisno održavanje, koje je za poslove mog preduzeća izuzetno bitan faktor kod odabira vozila. A da su Volvoi zaista dobri, pokazuje upravo primer kompanije Milenković, koja poslednjih godinu i po dana kupuje samo nove tegljače tog brenda“, kaže gospodin Sredojević.
 

Prvenac u floti KNS Transa će, kao i druga dva vozila, za sada biti angažovan na stalnim turama ka Španiji i južnoj Francuskoj za koje preduzeće iz Duvaništa ima već ugovorene prevoze. Novi Volvo FH će vući novu poluprikolicu sa ceradom („zavesarku“) Varios generacije najvećeg evropskog proizvođača priključnih vozila.
 

Gospodin Sredojević se odlučio za FH sa turbocompound motorom nove generacije od 500 KS i paketom za ekonomičnu potrošnju goriva I-SAVE, za najvišu FH kabinu, a u specifikaciji su, između ostalog, još i adaptivni tempomat, navigacija, parkirna klima, dve dodatne sirene na aluminijumskom nosaču na krovu, sva oprema koja pruža visok komfor na dugim putovanjima i ADR paket.
 

KNS Trans je novi tegljač kupio na kredit koji se realizuje posredstvom Volvo finansijskog servisa - VFS.