Kamioni

OBAVEŠTENJE O KOLAČIĆIMA

Ovo obaveštenje o kolačićima opisuje kako Volvo Trucks Corperation, matični broj kompanije 556013-9700 sa sedištem na adresi Volvo Trucks Corporation, Maskingatan 5, 41764 GÖTEBORG, u daljem tekstu „Volvo“, „mi“, „nas“, koristi kolačiće na adresi www.volvotrucks.rs/sr-rs.html.

Volvo Trucks Corperation je kontroler za korišćenje kolačića na veb-lokaciji, kao i za obradu vaših ličnih podataka koji se prikupljaju putem kolačića kada posetite www.volvotrucks.rs/sr-rs.html. Za dalje informacije o našoj obradi ličnih podataka pomoću kolačića pogledajte obaveštenje na našoj veb-lokaciji www.volvogroup.com/en/tools/privacy/privacy-sr.html

Šta je kolačić?

Kolačić je mali podatak koji se šalje sa veb-stranice i skladišti u veb-pregledaču, mobilnom telefonu ili drugom uređaju korisnika dok korisnik pregleda tu veb-stranicu. Kolačić može da pomogne dobavljaču veb-stranice da prepozna vaš uređaj kada sledeći put posetite tu veb-stranicu, omogući vam pristup određenim funkcijama na veb-stranici i/ili da registrujete vaše obrasce krstarenja.

Postoje dve vrste kolačića: trajni kolačići i kolačići sesije. Kolačići sesije se privremeno skladište kada vi kao posetilac posetite i pregledate našu veb-lokaciju i brišu se kada zatvorite veb-pregledač. Trajni kolačići se skladište kao datoteka na računaru tokom određenog vremenskog perioda, sve dok vi kao posetilac ili server koji ih je poslao, ne izbrišite.

Osim toga, kolačići mogu biti podeljeni u kolačiće prve strane i kolačiće treće strane. Vlasnik veb-lokacije postavlja kolačiće prve strane, dok kolačiće treće strane postavlja druga veb-lokacija.

Postoje i druge tehnologije kao što su piksel oznake, veb-greške, veb-skladište i druge slične datoteke i tehnologije koje mogu da obavljaju iste funkcije kao kolačići. U ovom obaveštenju o kolačićima koristimo termin „kolačići“ za kolačiće i sve slične tehnologije.

Za opštije podatke o kolačićima pogledajte www.aboutcookies.org i/ili www.allaboutcookies.org.

Ako ne dozvolite ovoj veb-lokaciji da koristi kolačiće, određene funkcije ili odeljci lokacije vam možda neće biti dostupni ili možda neće funkcionisati na očekivani način. 

Koje kolačiće koristi veb-lokacija?

Koristimo sledeće kolačiće u svrhe koje su navedene ispod:

Kako da promenim podešavanja kolačića? 

Saglasnost za naše korišćenje kolačića je opciona i u svakom trenutku možete odabrati da povučete pristanak. Svi kolačići osim onih neophodnih biće uklonjeni. Da biste povukli pristanak, posetite Centar za željene kolačiće ili kliknite na ikonu plavog štita (Podešavanja kolačića) u donjem levom uglu na svakoj stranici.

Neke kolačiće možete blokirati kroz podešavanja pretraživača. U tom slučaju, vaš pregledač automatski odbija upotrebu takvih kolačića ili vas obaveštava svaki put kada veb-lokacija (kao što je naša) zatraži korišćenje kolačića. Pogledajte konkretnije informacije u nastavku

Nakon što posetite našu veb-lokaciju, možete pregledati i izbrisati sve trajne kolačiće koji su uskladišteni na vašem pretraživaču. Da biste lakše identifikovali naše kolačiće, u tabeli iznad smo naveli naziv svakog kolačića.

 

Konkretno o podešavanjima pregledača

Mnoga podešavanja veb-pregledača vam omogućavaju da prikazujete i brišete kolačiće sa računara i onemogućite ili blokirate instaliranje kolačića na računaru. U nastavku možete pronaći relevantna uputstva za različite pregledače:

Chrome (link: https://support.google.com/)

Safari (link: https://support.apple.com/)

Safari na iPhone i iPad uređajima (link: https://support.apple.com/)

Internet Explorer i Microsoft Edge (link: https://support.microsoft.com/)

Firefox (link: https://support.mozilla.org/)

Opera (link: https://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/)

 

Buduće promene

Zadržavamo pravo da s vremena na vreme ažuriramo i promenimo ovo obaveštenje o kolačićima, uključujući i kako je potrebno prema važećim zakonima i propisima.  

Imate li pitanja?

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili komentare o našem korišćenju kolačića, obratite se DPR.VolvoTrucks@volvo.com ili posetite Volvo Group – Privatnost za više informacija.