Kamioni

Poverenje u Volvo kamione jednog od najvećih i najstarijih kupaca u Srbiji

Posle dužeg vremena, Putevi iz Užica su od nedavno ponovo među kupcima Volvo kamiona. Volvo je svom višedecenijskom, lojalnom kupcu isporučio pet troosovinskih, specijalno opremljenih kipera FMX.

U godini u kojoj su se navršile četiri decenije od kada su Putevi iz Užica kupili prve Volvo kamione, vozni park je početkom 2022.godine obnovljen jednim dvoosovinskim kiperom iz Voloove familije FE. Da bi se pred sam kraj prošle godine, u Volvo Truck centru u Čačku svečano bili uručeni ključevi za 5 novih kipera iz familije FMX.

Užički putari su se opredeli za vozila s motorima od 420 KS, dnevnim kabinama, pogonom na sve tri osovine, posebnim „građevinskim“ softverom za automatizovani I-Shift menjač. Ovo vozilo ima tovarne sanduke od Hardox čelika sa jednostranim istovarom, zapremine 14 m3 i hidrauličkim otvaranjem zadnje stranice.

„Posle dugo godina, 2022. godine počeli smo sa obnovom voznog parka. Ponovni izbor Volvo kamiona je sasvim logičan jer sa kiperima i tegljačima ovog proizvođača imamo odlična, višedecenijska eksploataciona iskustva. Takođe i partnerski odnos što je dosta uticalo na našu odluku“, kaže generalni direktor Akcionarskog društva Putevi Užice, diplomirani građevinski inženjer, Vladan Stamenić.

Novi FMX kiperi su angažovani u zimske bazama u Užicu i Prijepolju  i Bajinoj Bašti. Ove zime su potvrdili svoje odlične performanse u vrlo teškim uslovima eksploatacije. 

Sa šest novih vozila kupljenih u 2022. godini u voznom parku Puteva Užice  sada je više od 50 Volvo kamiona (najstariji je iz 2001-ve), pretežno tro i četvoroosovinskih kipera i nekoliko tegljača. To je oko 80 odsto svih teških kamiona kojima raspolaže holding Putevi Centar. Podsećanja radi, Putevi Užice su prvih tridesetak novih Volvo kamiona kupili još davne 1982.godine

„Namera nam je da u 2023.godini i svim narednim godinama vozni park postepeno obnavljamo Volvo kamionima, s kojima imamo najbolja iskustva“, kaže izvršni direktor mehanizacije u AD Putevi Užice, diplomirani inženjer mašinstva, Dejan Tejić.

„Nadam se da je ovo samo početak obnavljanja dugogodišnje saradnje, da će ubuduće biti još više novih Volvo kamiona u Putevima Užice. Potrudićemo se da budete zadovoljni i našim proizvodima i našim uslugama i našim finansijskim aranžmanima. Uvek smo spremni da Volvo bude vaš prvi izbor- to nam je cilj“, rekla je pri uručivanju simboličnog ključa za nova vozila direktorka Volvo Adriatic South, Dragana Krstić.

„Svih šest vozila isporučenih u 2022. godini, zajedno sa kiper nadgradnjama, Riko opremom za zimsku službu i uključenim Volvo Connect paketom za praćenje vozila su finansirani prekogračnim kreditom Volvo finansijskog servisa. To je nastavak višedecenijske dobre prakse, jer su Putevi Užice korisnik VFS kredita od 2002. godine. U nekoliko narednih kupovina VFS je Putevima Užice finansirao još 29 Volvo vozila različitih konfiguracija. Za ovu godinu naš veliki i uvek lojalan kupac najavljuje dalju obnovu voznog i mašinskog parka vozilima za zimsku službu. Nadamo se da će i sva buduća vozila i mašine biti  finansirani kreditom VFS“, kaže teritorijalni menadžer VFS, Milovan Eraković.