Kamioni

Cmana uvećava flotu Volvo kamiona

Kompanija iz Krnjeva sada poseduje 16 Volvo vozila – najmlađi je novi tegljač FH specijalno prilagođen vuči poluprikolice-cisterne za prevoz peletirane i brašnaste stočne hrane.

Prve Volvo kamione kompanija Cmana doo iz Krnjeva kupila je 2008. godine – bila su to tri nova solo vozila FL240. Jedan od njih je i dalje u voznom parku i do sada je, bez većih problema, prešao skoro 700.000 km. Zadovoljna kvalitetom, pouzdanošću i performansama Volvo kamiona, kompanija Cmana je do sada kupila ukupno 16 Volvo kamiona iz familija FL, FM i FH različitih konfiguracija: 11 ih je solo u osovinskim kombinacijama 4x2 i 6x2 i pet dvoosovinskih tegljača. Najnoviji među njima je u ovoj godini preuzet novi FH 42T s motorom od 500 KS i nižom kabinom s ležajem, prilagođenom za vuču silo poluprikolica.

Ovaj tegljač je fabrički prilagođen ugradnji silo kompresora za istakanje/utakanje peletirane i brašnaste hrane. Dok je vozilo u stacionarnom stanju (u mestu), kompresor radi pod određenim brojem obrtaja, koje vozač kontroliše-podešava preko tempomata.

U ovoj godini, Cmana je, pored novog FH tegljača, kupila još dva polovna Volvo kamiona.

Volvo kamioni u floti ovog kupca su angažovani prevozima paletne robe, peletirane robe, rinfiuz proizvoda i sirovina i uglavnom vrše prevoze širom Srbije.

„U voznom parku imamo ukupno 41 vozilo mase veće od 3,5 tona. U klasama srednjeteških i teškh kamiona najviše je Volvoa, koji u potpunosti zadovoljavaju sve naše transportne zahteve. Naša iskustva s ovim brendom su više nego pozitivna – u svakom pogledu, od pouzdanosti do potrošnje i troškova održavanja. Među našim Volvo kamionima imamo i jednog rekordera sa pređenih 790.000 kilometara u regionalnim saobraćaju bez kapitalnih popravki. Upravo zbog toga, u našoj firmi nastojimo da postepeno unificiramo vozni park time što će dominantan brend upravo biti Volvo“, kaže šef transporta u kompaniji Cmana doo, Marko Petrović.

Kompanija Cmana doo je formirana 1998. godine i od početka posluje u poljoprivrednom sektoru. Pretežna delatnost je maloprodaja: 88 poljoprivrednih apoteka širom Srbije nude bogatu paletu proizvoda namenjenih poljoprivrednoj proizvodnji. Pored toga, poslovne aktivnosti uključuju otkup poljoprivrednih proizvoda, proizvodnju stočne hrane vrhunskog kvaliteta, organizaciju kooperantske proizvodnje kao i proizvodnju, preradu, pakovanje i plasman svežeg i zamrznutog pilećeg mesa.

Kompanija Cmana iz Krnjeva, gde se nalazi sedište i logistički centar sa radionicom za održavanje isključivo sopstvenog voznog parka, takođe poseduje i fabriku stočne hrane Moravac, silose za žitarice i više različitih tipova farmi na raznim lokacijama, kao i firmu za otkup i proizvodnju najkvalitetnijeg meda i pčelinjih proizvoda iz cele Srbije. Trenutno je u kompaniji Cmana doo zaposleno više od 500 radnika.