Kamioni

Kvalitet Volvo kamiona – garancija pouzdanog prevoza

Početkom decembra 2022. u vozni park vršačkog prevoznika stigao je još jedan novi tegljač –Volvo FH sa turbokompaund motorom od 500 KS, I-Save tehnologijom za ekonomičnu potrošnju goriva i najnovijom verzijom unapređenog automatizovanog menjača I-Shift. Tako je flota narasla na 18 Volvoa i svi su tegljači.

„Do nedavno sva naša vozila su bila karakteristično crvene boje, ali je ovaj, uz još jednog prethodnika, u sivoj boji po želji najmlađeg člana familije Vuković, četvrogodišnjeg unuka Novaka“, kaže osnivač, vlasnik i direktor, Mile Vuković. „Volvo brendu sam veran već punih 30 godina: 1992, kada sam kao preduzetnik započeo poslovanje u Srbiji, kupio sam prvi Volvo kamion i s takvom praksom obnove i uvećanja voznog parka nastavio sve do danas. A svemu je prethodilo još starije dobro iskustvo s Volvoom: naime, prvi Volvo u familiju Vuković, kada se još nismo bavili prevozničkom delatnošću, stigao je još 1983. godine – bio je to F12 sa 360 KS, koji je i danas u funkciji, kod prevoznika u Bajnoj Bašti. Prešao je više od dva i po miliona kilometara! Od tog podatka, meni nije potrebna bolja potvrda kvaliteta Volvo kamiona“, dodaje gospodin Vuković.

„Još jedno svedočanstvo o nadaleko poznatom kvalitetu vozila ovog brenda je i rekorder u našoj sadašnjoj floti – tegljač FH iz 2008. godine, koji je, do dana kada razgovaramo, prešao tačno 1.485.000 kilometara bez ozbiljnijeg kvara ili intervencija na motoru, menjaču i drugim vitalnim sklopovima. U Volvo radionicu je odlazio smo zbog redovnih servisnih intervala i ponekih sitnih intervencija“, nastavlja gospodin Vuković i dodaje: “Za posao kojim se bavimo kvalitet kamiona je od presudnog značaja: DOO VUKOVIĆ PEVOZ se godinama bavi prevozom farmaceutskih proizvoda, i temperaturno i zdravstveno vrlo osetljive robe. Poverenje korisnika naših prevoznih usluga, a među najznačajnijim je najveća domaća farmaceutska kompanija, stekli smo upravo pouzdanošću i striktnim poštovanjem rokova i utovara i istovara. Za to su, naravno, uz naše vozače, najzaslužniji upravo pouzdani Volvo kamioni, koji vuku poluprikolice-hladnjače s ‘dvospratnim‘ tovarnim prostorom za 66 paleta i posebnim sertifikatima za prevoz farmaceutskih proizvoda. Klijenti visoko cene kvalitet našeg rada, ali i kvalitet Volvo kamiona“, kaže 63-godišnji Mile Vuković.

Vozila DOO VUKOVIĆ PREVOZ su uposlena praktično samo u međunarodnom transportu po Evropi, najčešće do destinacija u Nemačkoj, Belgiji, Holandiji i Španiji.

„Sada su u voznom parku samo tegljači, ali smo ranije imali i dva solo kamiona s prikolicama. Međutim, transportni zahtevi već duže vreme diktiraju kombinaciju tegljač+poluprikolica, pa će zato i još jedan novi Volvo, sasvim isti ovom iz decembra 2022. godine, koji bi u Vršac trebalo da stigne tokom februara 2023. takođe biti tegljač FH“, najavljuje gospodin Vuković.

Svi Volvo kamioni DOO VUKOVIĆ PREVOZ, u kojem su trenutno 24 zaposlena, kupljeni su na kredit Volvo finansijskog servisa. „Veoma revnosno izmirujemo sve obaveze, pa zbog toga uživamo puno poverenje VFSI“, ističe Mile Vuković.