Kamioni

Od malih nogu u svetu Volvo kamiona

Kroz brojne programe i akcije, Volvo Trucks se i na tržištu Srbije već dugo bavi i bezbednosnom edukacijom najmlađih učesnika u saobraćaju. U tom cilju u sedištu Volvo Trucks u Srbiji, u Novim Banovcima, boravili su mališani iz dečijeg vrtića Bajka sa Novog Beograda.

Bila je to prilika i da se realizuje deo aktivnosti predviđenih edukativnim programom vrtića Bajka – da se mališanima uživo pokažu i približe zanimanja koja se obavljaju van kancelarije. Raznovrstan program, koji je poslenici Volvoa specijalno prilagodili njihovom uzrastu, posebno je bio posvećen bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju. Kroz filmove i priču, domaćini su ih upoznali sa bezbednim ponašanjem u saobraćaju, naročito kada se „susretnu“ s kamionima i drugim velikim vozilima.

Malim gostima su najzanimljiviji bili ulazak u Volvo kamione i kratko objašnjenje kako funkcionišu neki od glavnih uređaja, za šta su se  postarali direktor posleprodaje i instruktor za vozače. Oni su devojčicama i dečacima uzrasta do pet godina pokazali i moderno opremljenu radionicu u kojoj se održavaju Volvo kamioni i autobusi.

Generalna direktorka za Volvo Trucks Adriatic South region, Dragana Krstić, upoznala ih je sa osnovnim vrednostima Volvo kamionskog brenda.

A kako je to inače uobičajeno za posebne goste, domaćini su za mališane pripremili posluženje. Na kraju nezaboravnog druženja s Volvoom, kući su poneli kačkete i poster-zajedničku fotografiju, koja će ih godinama podsećati na nezaboravne posetu i prvi kontakt s Volvo brendom. Za uzvrat i u znak zahvalnosti za jedinstveno druženje, mali gosti su domaćine darivali maštovitim crtežima na temu Volvo kamiona.