Kamioni

Saznajte više o načinu na koji podržavamo ovaj segment u interaktivnoj brošuri za segmente 

Gde su svi brojevi ekstremni

Transport teškog tereta

Preuzimanje najtežih zadataka znači da treba da prevaziđete uobičajeno i da radite ono što niko drugi ne može. Vi ste stručnjak i vaši izazovi su jedinstveni. Uz naša rešenja možete biti sigurni da ćete imati potpunu kontrolu, bilo da se polako udaljavate ili prelazite razdaljinu pod određenim tempom. Možete da dobijete vozilo koje nudi zaista odličnu startnost u kombinaciji sa nosivošću do 325 tona. 

Volvo FH16

Velika snaga i udobnost

 

Glavne informacije o proizvodu

Izlazna snaga: 550–750 KS.

Prostorne i udobne kabine u pet veličina. Optimizovan za dugolinijski transport. Fleksibilna šasija za postavljanje nadgradnje.

 

Opcije goriva

Dizel, HVO.

 

Glavne karakteristike

I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa. I-Shift za korišćenje u teškim uslovima. Više stepeni prenosa za hod unazad. Motor od 750 KS. Velika ukupna masa vučnog voza od 325 t.

Volvo FH

Odlična udobnost i efikasnost

 

Glavne informacije o proizvodu

Izlazna snaga: 420–540 KS.

Prostorne i udobne kabine u pet veličina. Optimizovan za dugolinijski transport.

Fleksibilna šasija za postavljanje nadgradnje.

 

Opcije goriva

Dizel, tečni prirodni gas, biodizel, HVO.

 

Glavne karakteristike

Volvo dinamičko upravljanje sa ličnim postavkama i pomoćnom funkcijom za stabilnost. I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa. Više stepeni prenosa za hod unazad. Uređaj za podizanje dvostruke osovine. Branik za teške radne uslove.

Volvo Trucks funkcije za vaše poslovanje

Istražite rešenja napravljena da vam olakšaju život i dodatno poboljšaju poslovanje.

I-Shift menjač sa ultra niskim sporohodnim stepenima prenosa 
Ostvarite odličnu startnost pod kombinovanim opterećenjem do 325 tona i obezbedite potpunu kontrolu nad svojom snagom pri vrlo malim brzinama. I ne morate da pravite kompromis po pitanju potrošnje goriva niti startnosti. 

I do 750 konjskih snaga – kojima se lako upravlja 
Uz Volvo vam je snaga koja vam treba nadohvat ruke. Za volanom kamiona Volvo FH16 – to je do 750 KS i 3.550 Nm obrtnog momenta. 

Obrtno postolje od 38 tona 
Dugotrajno rešenje koje povećava nosivost. Naše obrtno postolje za teška opterećenja može da podnese tovar do 38 tona sa lakoćom.

Osovinsko opterećenje i kontrola proklizavanja 
Interfejs za vozača vam pruža detaljnu kontrolu tereta na svakoj osovini, funkciju pritiska dvostruke osovine i sve diferencijale. Samo okrenite kontrolu na kontrolnoj tabli u smeru kazaljke na satu da biste povećali vuču.

Vozite bezbedno nizbrdo uz zajedničku kočnicu 
Kamion i prikolica su potpuno natovareni niz nagib. Zajednička kočnica aktivira kočnice točkova na prikolici kako bi ispravile kombinaciju vozila i izbegla zanošenje. 

Robustan prednji kraj 
Napravljen za najteži teren na svetu, robustan prednji deo sa branikom za teške radne uslove i zaštitnom pločom motora štiti vitalne delove kao što su svetla i komponente motora. Kamenje i šljunak vas neće zaustaviti. 

Vidljivost
Velike površine prozora i dobro dizajnirana ogledala obezbeđuju odličnu vidljivost. Povrh toga, možete da dodate do osam kamera sa prikazima kamere na bočnom ekranu. Imate kontrolu.

Šipka za vuču
Gurajte ili vucite veliki teret pomoću šipke za vuču koja je integrisana spreda. Savršena je za povezivanje dva ili više kamiona u istoj kombinaciji.

Kočioni kapacitet za svaku potrebu
Naše pomoćne kočnice vam daju kontrolu u svim situacijama. Retarder nudi stabilan kapacitet pri velikim brzinama. I u kombinaciji sa I-Shift menjačem sa sporohodnim stepenima prenosa, Volvo motorna kočnica pokriva vaše potrebe čak i pri vrlo niskim brzinama.

Volvo dinamičko upravljanje na vaš način 
Da li tražite savršenu stabilnost i kontrolu pri svakoj brzini u kombinaciji sa manjim pritiskom na ramena čak i uz maksimalno opterećenje? Pogledajte Volvo dinamičko upravljanje izbliza. 

Prostrane kabine
Sve naše kabine nude puno prostora za vas i stvari koje su vam potrebne. Uz unutrašnju visinu stajanja do 220 cm, Globetrotter XL kabina nudi odličan komfor za život na putu. A ako to nije dovoljno, postoji izbor sa još više prostora nazvan Globetrotter XXL. 

Volvo Zlatni ugovor 
Najbolji način da osigurate radnu efikasnost je Volvo Zlatni ugovor, koji uključuje kompletno preventivno održavanje i popravku kamiona po fiksnoj mesečnoj naknadi. Kamion takođe daljinski komunicira sa radionicom kako bi vaše posete bile efikasnije. Kamion se održava u najboljoj mogućoj formi i imate potpunu kontrolu nad troškovima. Ako vam kilometraža varira, koristite Flexi-Zlatni ugovor koji nudi istu pokrivenost, ali se naknada prilagođava ritmu vašeg poslovanja.

Referentni klijent

U ovim uslovima, odlično je to što mogu da se oslonim na kamionski upravljački sistem i sistem za automatsku promenu stepena prenosa. To mi uliva sigurnost, pa mogu bez ikakve brige da se fokusiram na putovanje.

Transportujete težak teret?

Porazgovarajte sa lokalnim zastupnikom za Volvo Trucks da biste pronašli najbolje rešenje za svoju transportnu firmu.