Kamioni

Jose Talamantes Pavon
2022-06-20
4 min
Tehnologija i inovacije Svet vozača
Author
Jose Talamantes Pavon
Service Owner Fuel & Advisory Services

Kako tehnologija doprinosi efikasnoj vožnji

Povezivanje i analiza podataka stvaraju nove mogućnosti za razvoj vozača i obučavanje. Bez obzira da li ste vlasnik-vozač ili menadžer voznog parka, ovo ima potencijal da poboljša potrošnju goriva, radnu efikasnost i bezbednost.
 

Postoji mnogo faktora koji utiču na potrošnju goriva kamiona, od kojih su mnogi van kontrole vozača. Međutim, tehnika vožnje dosta utiče i svako ulaganje u razvoj i obuku vozača će se verovatno isplatiti kroz manju potrošnju goriva, manji broj udesa i smanjeno habanje komponenti.
 

Nove tehnologije stvaraju bolje vozače

Kada je u pitanju razvoj vozača, izazov je znati koje specifične veštine se mogu poboljšati. Povezivanje i analitika podataka olakšavaju identifikaciju ovih potencijalnih poboljšanja, dajući preduzećima i vozačima priliku da shodno tome prilagode obuku.


Danas kamioni proizvode ogromne količine podataka svaki put kada su na putu, a sve više ovi podaci mogu da generišu korisne uvide. Na primer, da li postoji određena trasa ili deo puta gde je potrošnja goriva uvek veća? Ili određene situacije u kojima je naglo kočenje češće?


Bilo da su vozači početnici ili iskusni vozači, pravi tip obuke, zajedno sa povezivanjem i analitikom podataka, može pomoći svakom vozaču da usavrši svoju tehniku i može da utiče na bilo koji posao.

U našem vodiču o tome kako nova tehnologija olakšava efikasniju vožnju, možete da saznate:

● Kako vozači i tehnologija mogu da rade zajedno u sprečavanju nesreća

● Kako povezane usluge i dobra tehnika vožnje smanjuju potrošnju goriva i emisije CO2

● Kako primeniti digitalne usluge obuke vozača u praksi

● Kako veštačka inteligencija i mašinsko učenje pokreću razvoj budućih usluga obuke vozača

Vodič: Kako tehnologija doprinosi efikasnoj vožnji