Kamioni

Vrhunski dugolinijski kamion

VOLVO FH SA I-SAVE OPREMOM

Volvo FH sa funkcijom I-Save je idealno rešenje za smanjenje potrošnje goriva na dugim relacijama – uz odlične vozne mogućnosti. Što dalje vozite, to više možete da uštedite u cilju rentabilnijeg poslovanja.

Volvo FH sa funkcijom I-Save kombinuje naše D13TC motore sa paketom za potrošnju goriva*. Može da smanji troškove goriva do 10%**. Povrh toga, I-Save vam omogućava da vozite na manjim brojevima obrtaja motora u višem stepenu prenosa duže vreme, zbog čega je vožnja lakša i tiša. Takođe možete da se radujete bržoj reakciji obrtnog momenta od pogonske grupe. To je odlična vožnja.

Znatno veća produktivnost

D13TC motor proizvodi za 300 Nm veći obrtni moment na malim brojevima obrtaja. Manje ubrzavate i trošite gorivo kada održavate brzinu na autoputevima. U kombinaciji sa I-See funkcijom, motor savladava uzbrdice i uspone u višem stepenu prenosa, čime štedi gorivo, održava brzinu i omogućava udobniju vožnju. Osim toga, dodatni obrtni moment omogućava veću prosečnu brzinu, što je posebno uočljivo pri kretanju po uzbrdici.

D13TC motor – veća efikasnost i obrtni moment

D13TC je naš najekonomičniji motor ikada i dostupan je u kategorijama snage od 420 KS, 460 KS i 500 KS. Turbo Compound tehnologija omogućava D13TC motoru da maksimalno koristi raspoloživu energiju u svakoj fazi i da povećava efikasnost u celom opsegu broja obrtaja motora, pri čemu su najbolji rezultati u opsegu 900–1300 o/min.

* Paket za potrošnju goriva čine I-See funkcija na bazi mape, I-Cruise i I-Roll, pogonske osovine za ekonomičnu potrošnju goriva, isključivanje motora na praznom hodu i pumpa servo upravljača sa promenljivom radnom zapreminom.

** Procenat smanjenja potrošnje goriva se izračunava poređenjem troškova za dizel gorivo i AdBlue rastvor za novi I-Save D13TC Euro 6 step E sa paketom FUELECO+ sa klasičnim motorom D13 eSCR Euro 6 step E bez funkcija u paketu za potrošnju goriva. Stvarna potrošnja goriva može da se razlikuje u zavisnosti od mnogih faktora, kao što su brzina vožnje, upotreba tempomata, specifikacija i opterećenje vozila, aktuelna topografija, iskustvo vozača, održavanje vozila i vremenski uslovi.

Dostupno za ove kamione

Maksimalno iskoristite gorivo

Zastupnik vam može pomoći da izvučete maksimum iz svake kapi.