Kamioni

SRBIJA

×

Vrhunski dugolinijski kamion

VOLVO FH SA I-SAVE OPREMOM

Volvo FH sa funkcijom I-Save je idealno rešenje za smanjenje potrošnje goriva na dugim relacijama – uz odlične vozne mogućnosti. Što dalje vozite, to više možete da uštedite u cilju rentabilnijeg poslovanja.

Volvo FH sa funkcijom I-Save kombinuje naše D13TC motore sa paketom za potrošnju goriva*. Može da smanji troškove goriva do 7%**. Povrh toga, I-Save vam omogućava da vozite na manjim brojevima obrtaja motora u višem stepenu prenosa duže vreme, zbog čega je vožnja lakša i tiša. Takođe možete da se radujete bržoj reakciji obrtnog momenta od pogonske grupe. To je odlična vožnja.

Znatno veća produktivnost

D13TC motor proizvodi za 300 Nm veći obrtni moment na malim brojevima obrtaja. Manje ubrzavate i trošite gorivo kada održavate brzinu na autoputevima. U kombinaciji sa I-See funkcijom, motor savladava uzbrdice i uspone u višem stepenu prenosa, čime štedi gorivo, održava brzinu i omogućava udobniju vožnju. Osim toga, dodatni obrtni moment omogućava veću prosečnu brzinu, što je posebno uočljivo pri kretanju po uzbrdici.

D13TC motor – veća efikasnost i obrtni moment

D13TC je naš najekonomičniji motor do sada. Izlazna snaga može da bude 460 i 500 KS, a klipovi sa patentiranom talasastom unutrašnjošću poboljšavaju sagorevanje i povećavaju efikasnost. Turbo Compound tehnologija omogućava D13TC motoru da maksimalno koristi raspoloživu energiju u svakoj fazi i da povećava efikasnost u celom opsegu broja obrtaja motora, pri čemu su najbolji rezultati u opsegu 900–1400 o/min.

* Paket za potrošnju goriva čine I-See funkcija na bazi mape, I-Shift sa softverom optimizovanim za dugolinijski transport, I-Cruise i I-Roll, pogonske osovine za ekonomičnu potrošnju goriva, isključivanje motora na praznom hodu i pumpa servo upravljača sa promenljivom radnom zapreminom.

** D13TC Euro 6 Step D sa paketom za potrošnju goriva (I-Save) u poređenju sa D13 eSCR Euro 6 Step D motorom. Stvarna ekonomična potrošnja goriva zavisi od mnogo faktora, odnosno od korišćenja regulacije stalne brzine kretanja, stvarne topografije, vozačevog iskustva i vremenskih uslova.

DOSTUPNO ZA OVE KAMIONE

Maksimalno iskoristite gorivo

Zastupnik vam može pomoći da izvučete maksimum iz svake kapi.