Kamioni

I-Save

I-Save je idealno rešenje za smanjenje potrošnje goriva na dugim relacijama – uz odlične vozne mogućnosti. Što dalje vozite, to više možete da uštedite u cilju rentabilnijeg poslovanja. I-Save je dostupan za Volvo FH Aero i Volvo FH i kombinuje naš motor D13 sa Turbo Compound tehnologijom i paketom za potrošnju goriva*.

Kombinovanje efikasnih tehnologija radi uštede goriva

I-Save kombinuje efikasan motor D13 sa Turbo Compound tehnologijom i I-Shift menjačem opremljenim funkcijom I-See. I-See optimizuje brzinu, promene stepena prenosa i kosting prema trasi ispred vas. Povrh toga, I-Save takođe koristi efikasnije zadnje osovine i kombinaciju drugih komponenata i softvera koji štede energiju radi uštede goriva.

Uštedite gorivo i održite brzinu

Motor D13 sa Turbo Compound tehnologijom proizvodi 300 Nm veći obrtni moment pri malom broju obrtaja u poređenju sa motorom D13 sa istom izlaznom snagom koji ne koristi ovu tehnologiju. To znači da je potrebno manje prebacivanja u niži stepen prenosa i manje goriva za održavanje stabilne brzine u saobraćaju na auto-putu. U kombinaciji sa funkcijom I-See, motor vam omogućava da savladate uzbrdice i uspone u višem stepenu prenosa, čime štedi gorivo i održava brzinu.

I-Shift za dugolinijski transport

Budući da je posebno osmišljen za efikasnu vožnju auto-putem, I-Shift sa optimizovanim softverom doprinosi uštedi goriva. Kada vozite u ekonomičnom režimu, do svake promene stepena prenosa dolazi u tačno određenom trenutku kako bi motor radio u najefikasnijem opsegu broja obrtaja.

Energetski efikasan motor

Motor D13 sa Turbo Compound tehnologijom koristi raspoloživu energiju u svakoj fazi i pruža veću efikasnost u celom opsegu broja obrtaja motora, pri čemu su najbolji rezultati u opsegu 900–1300 o/min. Na raspolaganju su vam verzije od 420 KS, 460 KS i 500 KS.

I-See

I-See na najbolji način koristi kinetičku energiju kamiona zahvaljujući poznavanju topografije puta, krivina, kružnih tokova i informacija o saobraćaju ispred vas. Koristi mapu visoke rezolucije u cilju tačnog pozicioniranja. Sa aktiviranim regulatorom brzine, I-See brine o izboru stepena prenosa, ubrzanju, kočenju motorom i kostingu kako bi se smanjila potrošnja goriva. To je najvažniji deo I-Save paketa.


Pročitajte više o funkciji I-See 

Bolja vožnja tokom dugolinijskog transporta

I-Save je osmišljen tako da napravi razliku u dugolinijskom transportu. Poboljšana efikasnost potrošnje goriva trenutno utiče na troškove rada. Povrh toga, I-Save takođe nudi odlično iskustvo vožnje zahvaljujući poboljšanim voznim karakteristikama. Veći obrtni moment, manji broj obrtaja motora i tiša pogonska grupa predstavljaju prednosti koje većina vozača ceni.

* Paket za potrošnju goriva čine I-See, I-Cruise sa funkcijom I-Roll, pogonske osovine za ekonomičnu potrošnju goriva, isključivanje motora na praznom hodu i pumpa servo upravljača sa promenljivom radnom zapreminom.

Prikazane funkcije možda nisu standardne ili dostupne za sve nivoe opreme i opcije pogonske grupe.

Imate li pitanja?

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks ima odgovor na vaše pitanje. Svratite do njega, pozovite ga ili ga zamolite da dođe do vas.