Kamioni

Saznajte više o načinu na koji podržavamo ovaj segment u interaktivnoj brošuri za segmente

Idite kuda god želite

PREVOZ U DELATNOSTI ŠUMARSTVA I DRVNE GRAĐE

Uski prostori, minimalan razmak od podloge, loši putevi i izazovni pregibi – sve ste to već videli. Transport drvne građe, piljevine i šumarskih proizvoda zahteva veštinu i preciznost od vas i vaše opreme. Donosimo vam rešenja uz koja možete da uradite više za manje vremena i Rešenja napravljena za teške upotrebe koja vas nikada ne izneveravaju.

Volvo FH16

Izuzetna udobnost i ogromna snaga

 

Glavne informacije o proizvodu

Izlazna snaga: 550–750 KS.

Prostorne i udobne kabine u pet veličina. Optimizovan za teške zadatke i dugolinijski transport. Fleksibilna šasija za postavljanje nadgradnje.

 

Opcije goriva

Dizel, HVO.

 

Glavne karakteristike

Volvo dinamičko upravljanje sa ličnim postavkama i pomoćnom funkcijom za stabilnost. I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa. Više stepeni prenosa za hod unazad. Uređaj za podizanje dvostruke osovine. Branik za teške radne uslove.

Volvo FH

Odlična udobnost i efikasnost

 

Glavne informacije o proizvodu

Izlazna snaga: 420–540 KS.

Prostorne i udobne kabine u pet veličina. Optimizovan za dugolinijski transport.

Fleksibilna šasija za postavljanje nadgradnje.

 

Opcije goriva

Dizel, tečni prirodni gas, biodizel, HVO.

 

Glavne karakteristike

Volvo dinamičko upravljanje sa ličnim postavkama i pomoćnom funkcijom za stabilnost. I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa. Više stepeni prenosa za hod unazad. Uređaj za podizanje dvostruke osovine. Branik za teške radne uslove.

Volvo FMX

Napravljen za grub teren

 

Glavne informacije o proizvodu

Izlazna snaga: 330–540 KS.

Bezbedne i udobne kabine u šest veličina. Optimizovan za visok kapacitet u zahtevnim uslovima. Fleksibilna šasija za postavljanje nadgradnje.

 

Opcije goriva

Dizel, HVO, biodizel.

 

Glavne karakteristike

I-Shift menjač sa ultra niskim sporohodnim stepenima prenosa. Uređaj za podizanje dvostruke osovine.

Volvo Trucks funkcije za vaše poslovanje

Istražite rešenja napravljena da vam olakšaju život i dodatno poboljšaju poslovanje.

I do 750 konjskih snaga – kojima se lako upravlja
Uz Volvo vam je snaga koja vam treba nadohvat ruke. Za volanom kamiona Volvo FH16 – to je do 750 KS i 3.550 Nm obrtnog momenta. Snaga je tu kada vam je potrebna, a zbog nje se Volvo FH16 lako vozi.

I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa
Ostvarite odličnu startnost čak i potpuno natovareni – i obezbedite potpunu kontrolu nad snagom pri vrlo malim brzinama. Uz I-Shift menjač sa sporohodnim stepenima prenosa ne morate da pravite kompromis oko ekonomičnosti goriva niti startnosti.

Vozite bezbedno nizbrdo uz Zajedničku kočnicu
Kamion i prikolica su potpuno natovareni niz nagib. Zajednička kočnica aktivira kočnice točkova na prikolici kako bi ispravile kombinaciju vozila i izbegla zanošenje.

Kontrola trenja
Interfejs za vozača vam pruža detaljnu kontrolu tereta na svakoj osovini, funkciju pritiska dvostruke osovine i sve diferencijale. Dovoljno je da okrenete taster za kontrolu trenja u smeru kazaljke na satu da biste dobili bolje prianjanje.

Optimizacija uz I-See
I-See koristi podatke o topografiji za optimizovanje brzine i promene stepena prenosa na vašim linijama radi ekonomične potrošnje goriva.

Branik za teške radne uslove
Čvrst prednji deo sa branikom za teške radne uslove i zaštitnom pločom motora štiti vitalne delove i čini da kamion bude pogodan za težak rad.

Volvo dinamičko upravljanje na vaš način
Da li tražite savršenu stabilnost i kontrolu pri svakoj brzini u kombinaciji sa manjim pritiskom na ramena? Pogledajte Volvo dinamičko upravljanje izbliza.

Spoljno upravljanje
Volvo dinamičko upravljanje nudi mogućnost daljinske kontrole upravljanja. To znači da možete da vozite kamion dalje od vozačevog sedišta.

Udobne kabine
Sve naše kabine imaju visok nivo udobnosti, nizak nivo buke i nude mnogo prostora. Za vas i stvari koje su vam potrebne.

Upravljivost
Olakšali smo vožnju dugih kombinacija više osovina. Prateće i gurajuće osovine imaju veliki ugao zakretanja. A uređaj za podizanje dvostruke osovine znači da je okretanje kamiona sa dvostrukom osovinom više kao okretanje kamiona sa jednom osovinom.

Vidljivost
Velike površine prozora i dobro dizajnirana ogledala obezbeđuju odličnu vidljivost. Povrh toga, možete da dodate do osam kamera sa prikazima kamere na bočnom ekranu. Imate kontrolu.

Pogon na prednjim točkovima kada je potreban
Automatska kontrola proklizavanja aktivira prednju pogonsku osovinu kada vam zatreba. I deaktivira kada vam ne treba.

Mesto za dizalicu
Odaberite jednu od naših malih kabina za spavanje i napravite mesta za dizalicu na vrhu.

Zaštitite radnu efikasnost uz Volvo Zlatni ugovor
Najbolji način da osigurate radnu efikasnost je Volvo Zlatni ugovor, koji uključuje kompletno preventivno održavanje i popravku kamiona po fiksnoj mesečnoj naknadi. Kamion takođe daljinski komunicira sa radionicom kako bi vaše posete bile efikasnije. Kamion se održava u najboljoj mogućoj formi i imate potpunu kontrolu nad troškovima. Ako vam kilometraža varira, koristite Flexi-Zlatni ugovor koji nudi istu pokrivenost, ali se naknada prilagođava ritmu vašeg poslovanja.

Referentni klijent

Stalno moramo da vodimo računa o efikasnom iskorišćenju goriva u cilju optimalne potrošnje goriva jer uvek vozimo natovareni.

Radna mašina vas čeka

Porazgovarajte sa lokalnim zastupnikom za Volvo Trucks da biste pronašli najbolje rešenje za šumarski i drvni transport.