Kamioni

Prilagođeno za vaše potrebe

Šasija za Volvo FE

Volvo FE nudi fleksibilnu šasiju koja se može prilagoditi za širok spektar zadataka. Rezultat je laka, ali dovoljno čvrsta šasija za najteža opterećenja. Neverovatno izdržljiva. Bez obzira na to čime se bavite, postoji Volvo FE za vas.

Kruta, a fleksibilna

Šasiju kamiona Volvo FE je moguće konfigurisati za skoro sve vrste nadgradnje. Robustna i kruta šasija – četvrtasti i ravan dizajn olakšava postavljanje nadgradnje i rešenje je koje zadovoljava čak i najzahtevnije operacije. Bez obzira na to da li ste izabrali električni pogon, pogon na gas ili dizel.

Namenska, pripremljena ili standardna šasija

Šasija Volvo FE kamiona može da se poruči sa standardnim rasporedom. Međutim, ako zaista želite da olakšate posao isporučiocu nadgradnje, možete da je poručite sa kompletom pripreme ili da je čak potpuno prilagodite svojim potrebama.

Kraće zadržavanje kod isporučilaca nadgradnje

Kada poručite Volvo FE, isporučilac može odmah da se prijavi na veb-sajtu VBI (Volvo uputstva za isporučioce nadgradnje). Na osnovu tačnih specifikacija i 3D crteža koje sistem nudi, on može da počne sa radom čak i pre nego što kamion napusti fabriku. Isporuka je brža i ekonomičnija.

Volvo uputstva za isporučioce nadgradnji

Za specijalne primene

Šasija se može specijalno prilagoditi za specijalne primene kao što su kamioni za sakupljanje otpada, kamioni-cisterne i kamioni sa dizalicama. Rezervoari za gorivo i rezervoari za AdBlue premeštaju se kako bi se šasija prilagodila određenoj primeni.

Pogonske osovine

Četiri različite pogonske osovine mogu da se poruče u raznim kombinacijama. Kapacitet opterećenja se kreće u opsegu od 13 do 23 tone.

Visina okvira

Postoje dve visine odeljka okvira, od 266 mm i 300 mm, a dostupna je debljina okvira od 7 ili 8 mm, u zavisnosti od modela.

Kutije za alat

Opremite svoj Volvo FE sa dve zasebne kutije za alat u kojima ćete držati trake za fiksiranje tereta i drugu opremu. Veličine su 55 litara i 125 litara.

Prateće osovine

Izaberite neki od dva tipa pratećih osovina – nepokretnu prateću osovinu sa jednostrukim ili dvostrukim pneumaticima ili hidraulično upravljiva prateća osovina sa jednostrukim pneumaticima. Oba dizajna imaju funkciju uređaja za podizanje kada se voze bez opterećenja.

Unutrašnja obloga okvira

Kod troosovinskih vozila se isporučuje unutrašnja obloga koja ojačava oblast oko zadnjih osovina.

Prednje osovine

Dostupne su prednje osovine koje se ne održavaju sa maksimalnim kapacitetom od 7,1, 7,5, 8,0 ili 9,0 tona.

Dovoljno energije

Električni, na gas ili dizel? Bez obzira, imate nekoliko opcija za skladištenje energije. Električni kamioni sa 3 ili 4 akumulatora kapaciteta 280–375 kWh, 6 ili 8 rezervoara za gas, između 160 i 630 litara dizela.

Imate li pitanja?

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks ima odgovor na vaše pitanje. Svratite do njega, pozovite ga ili ga zamolite da dođe do vas.