Kamioni

SRBIJA

×
Fleksibilna šasija Volvo FE kamiona

Okvir koji garantuje uspeh

Šasija za Volvo FE

Naši inženjeri su imali viziju – fleksibilnu šasiju koja može da se prilagodi skoro svim zadacima. Rezultat je laka, ali dovoljno čvrsta šasija za najteža opterećenja. Neverovatno izdržljiva. I beskonačno prilagodljiva. Bez obzira na to čime se bavite, postoji Volvo FE za vas.

Šasija za Volvo FE – za lako postavljanje nadgradnje

Kruta, a fleksibilna

Šasiju Volvo FE kamiona je moguće konfigurisati za skoro sve vrste nadgradnje. Robustna i kruta konstrukcija je četvrtasta i ravna što olakšava postavljanje nadgradnje i zadovoljava čak i najzahtevnije operacije. Osim toga, bolja specifikacija šasije za Euro 6 znači da Volvo FE ostaje fleksibilan kao pre i da na njega ne utiču strogi zahtevi za emisiju.

Kraće zadržavanje kod isporučilaca nadgradnje

Kada poručite Volvo FE, isporučilac može odmah da se prijavi na veb-sajtu VBI (Volvo uputstva za isporučioce nadgradnje). Na osnovu tačnih specifikacija i 3D crteža koje sistem nudi, on može da počne sa radom čak i pre nego što kamion napusti fabriku. Isporuka je brža i ekonomičnija.

Volvo uputstva za isporučioce nadgradnji

Volvo uputstva za isporučioce nadgradnji skraćuju vreme isporuke
The Electronic Control System of the Volvo FE

Brz i lak utovar

Nivelacija vazdušnog oslanjanja može da se reguliše pomoću sistema za elektronsko regulisanje oslanjanja (ECS-a) preko prekidača na instrument tabli ili daljinskom upravljaču. Utovar je brz i efikasan bez obzira na visinu.

Choose between mechanical cab suspension or air suspension

Najsavremenije oslanjanje

Garantovano udobna vožnja. Odaberite mehaničko oslanjanja kabine kod koga se koriste zavojne opruge i amortizeri napred i nazad. Ili potpuno vazdušno oslanjanje kabine kod koga se koriste vazdušni jastuci napred i nazad.

Volvo FE chassis cyclist blue truck

Elektronski sistem za kočenje (EBS)

Volvo FE ima pneumatske kočnice sa ventilirajućim diskovima napred i nazad. Njegov sistem za elektronsku kontrolu kočnica (EBS) obezbeđuje brže i bezbednije kočenje i doprinosi manjem habanju kočnica. Sistem uključuje ABS sistem i sistem zajedničkog kočionog dejstva koji koristi razne kamionske kočnice u cilju ravnomernog kočenja i manjeg habanja pneumatika i kočnica. Prošireni EBS paket uključuje i funkciju zadržavanja kamiona na nagibima.

Fleksibilna šasija

Fleksibilna šasija

Namenska, pripremljena ili standardna šasija

Šasija Volvo FE kamiona može da se poruči sa standardnim rasporedom. Međutim, ako zaista želite da olakšate posao isporučiocu nadgradnje, možete da je poručite sa kompletom pripreme ili da je čak potpuno prilagodite svojim potrebama.

Za specijalne primene

Šasija se može specijalno prilagoditi za specijalne primene kao što su kamioni za sakupljanje otpada, kamioni-cisterne i kamioni sa dizalicama. Rezervoari za gorivo i rezervoari za AdBlue premeštaju se kako bi se šasija prilagodila određenoj primeni.

Pogonske osovine

Četiri različite pogonske osovine mogu da se poruče u raznim kombinacijama. Kapacitet opterećenja se kreće u opsegu od 13 do 23 tone.

Prateće osovine

Izaberite neki od dva tipa pratećih osovina – nepokretnu prateću osovinu sa jednostrukim ili dvostrukim pneumaticima ili hidraulično upravljiva prateća osovina sa jednostrukim pneumaticima. Oba dizajna imaju funkciju uređaja za podizanje kada se voze bez opterećenja.

Visina okvira

Postoje dve visine odeljka okvira, od 266 mm i 300 mm, a dostupna je debljina okvira od 7 ili 8 mm, u zavisnosti od modela.

Unutrašnja obloga okvira

Kod troosovinskih vozila se isporučuje unutrašnja obloga koja ojačava oblast oko zadnjih osovina.

Rezervoari za gorivo

U zavisnosti od specifikacije kamiona i posebnih zahteva, možete da izaberete čelične ili aluminijumske rezervoare za gorivo sa kapacitetom između 160 i 630 litres.

Kutije za alat

Opremite svoj Volvo FE sa dve zasebne kutije za alat u kojima ćete držati trake za fiksiranje tereta i drugu opremu. Kutije su veličine 55 litara i 125 litara.

Bočna zaštita od podletanja

Ojačana, sklopiva bočna zaštita od podletanja (SUP) isporučuje se kao fabrički montirana opcija. Konstruisana je u firmi Volvo da bi obezbedila zaštitu i olakšala servisiranje.

Prednje osovine

Dostupne su prednje osovine koje se ne održavaju sa maksimalnim kapacitetom od 7,1, 7,5, 8,0 ili 9,0 tona.

Počnite sa specificiranjem

Posetite lokalnog zastupnika za Volvo Trucks i on će vam reći sve o opcijama oblika šasije da biste specificirali savršen Volvo FE.