Kamioni

Dynafleet energija i životna sredina

Za električne kamione


Usluga Dynafleet energija i životna sredina predstavlja važnu alatku na portalu Volvo Connect i namenjena je menadžerima voznih parkova koji žele da povećaju produktivnost i energetsku efikasnost električnih kamiona. Ova usluga je dostupna samo putem sistema za upravljanje voznim parkom Dynafleet i pruža jasan pregled načina upotrebe električnih vozila, uključujući potrošnju energije, pređenu kilometražu i još mnogo toga. Prilagođeni izveštaji omogućavaju vam da lako pratite performanse električnih kamiona i efikasnost vozača, kao i da brzo identifikujete i reagujete na oblasti za poboljšanje. Obuka vozača, koja je dostupna kao opcija, pruža vozačima povratne informacije o efikasnosti u realnom vremenu dok voze i predstavlja odličan način za poboljšanje i održavanje tehnike.

Zašto koristiti uslugu Dynafleet energija i životna sredina

Kako se najbolje koristi električni kamion? Ključno je da se maksimalno poveća vreme između zaustavljanja radi punjenja. Međutim, budući da na potrošnju energije utiče mnogo različitih faktora, od vrsta trasa na kojima se vozila kreću do veštine vozača, nije baš uvek lako zaključiti kako treba primeniti poboljšanja. Usluga Dynafleet energija i životna sredina tumači ove podatke i pruža menadžerima voznih parkova uvide koji su im potrebni da bi optimizovali performanse voznog parka.

• Dobijate jasan pregled potrošnje energije, pređene kilometraže i još mnogo informacija o električnim kamionima i vozačima

• Dobijate detaljne izveštaje o potrošnji energije koji ističu oblasti u kojima je moguće smanjiti troškove i omogućavaju konstantnu uštedu tokom vremena

• Redovno primate automatizovane i prilagođene izveštaje e-poštom

• Pratite učinak vozača i voznog parka na bilo kom pametnom uređaju

• Odaberite opciju obuke vozača radi poboljšanja i zadržavanja performansi vozača i energetske efikasnosti (zahteva INFODF ili INFONDF)

Prilagođeni izveštaji poboljšavaju performanse voznog parka

Usluga Dynafleet energija i životna sredina omogućava menadžerima voznih parkova da budu korak ispred zahvaljujući prilagođenim izveštajima koji pokrivaju više od 100 parametara prilagođenih električnim kamionima, uključujući potrošnju energije, upotrebu kočnica, mirovanja i topografiju trase. Prijavite se za izveštaje putem imejla da biste redovno pratili učinak voznog parka, vozila i vozača. Da biste podelili rezultate, izvezite ih u PDF i Excel ili podelite izveštaj direktno putem portala Volvo Connect.

Obuka vozača poboljšava tehniku vožnje

Obuka vozača omogućava vozačima da poboljšaju tehniku pomoću rezultata energetske efikasnosti, koji se ažurira u realnom vremenu tokom vožnje električnog kamiona. Saveti i predlozi na ekranu omogućavaju vozaču da identifikuje oblasti koje bi trebalo poboljšati radi ostvarivanja pozitivnog uticaja. Ova usluga je dostupna kao opcija u okviru usluge Dynafleet energija i životna sredina i zahteva INFODF ili INFONDF.

Kako funkcioniše rezultat energetske efikasnosti?

Rezultat energetske efikasnosti je ocena od 0 do 100 koja prikazuje učinak kamiona i vozača iz perspektive energetske efikasnosti u četiri ključne oblasti:

• Predviđanje i upotreba kočnica

• Korišćenje pogonske grupe

• Brzina

• Mirovanje

Rezultat energetske efikasnosti omogućava i poređenje različitih primena vozila (npr. građevinarstva i distribucije).

Izveštaj o energetskoj efikasnosti i aplikacija Volvo Connect

Izveštaj o energetskoj efikasnosti je interaktivna alatka za analiziranje efikasnosti kompletnog voznog parka, pojedinačnih vozila ili pojedinačnih vozača. Pregled izveštaja pruža trenutne povratne informacije o oblastima za poboljšanje. Vozila i vozači se rangiraju na osnovu rezultata. Izveštaj o trendovima kombinuje rezultat energetske efikasnosti sa potrošnjom energije za period do 13 meseci radi praćenja rezultata tokom vremena. Zahvaljujući aplikaciji Volvo Connect, na mobilnim uređajima vam je uvek pri ruci pojednostavljeni prikaz usluge Energija i životna sredina.

Druge usluge za električne kamione

Savršen paket

Lokalni zastupnik za Volvo Trucks može da vam pomogne da pronađete najbolji Dynafleet paket za vas i vaše preduzeće.